Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Somali Tezkeresi’nin görüşüldüğü sırada kürsüye çıkarak AK Parti’nin girişimini eleştirdi. AK Parti tarafından daha önce gündeme getirilen ancak dilinden düşürmeye başladığını ileri sürdüğü ‘mavi vatan’ kavramını da eleştiren Tan, bunun bir ‘masal’ olduğunu belirtti. CHP’li vekil Tan’ın yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise mavi vatanın masal değil aksine siyaset üstü bir mesele olduğunu söyledi.

Milletvekili Taytak, Şehit Onur Çapan’ı baba ocağını ziyaret etti Milletvekili Taytak, Şehit Onur Çapan’ı baba ocağını ziyaret etti

‘KENDİ DEVLETİNİN ÇIKARLARINI YOK SAYANLARI BİZLER AFFETSEK TARİH ASLA AFFETMEYECEKTİR’

CHP Milletvekili Tan’ın ‘Mavi Vatan Masalı’ söyleminin Yunanistan’ın yersiz tezlerini desteklemek olduğunu belirten Milletvekili Özkaya, “Adalar Denizi ve Akdeniz’deki egemenliğimizin temellerini oluşturan Mavi Vatan, vatandır ve tartışmaya kapalıdır. Tarihini, kültürünü, milli değerlerini ve hatta kendi devletinin çıkarlarını yok sayanları bizler affetsek tarih asla affetmeyecektir.  CHP yönetimine çağrımız, Milli Meselelerin siyasete alet edilmemesidir. Bu nedenle CHP Kurumsal olarak partiler ve siyaset üstü milli egemenlik haklarımızı savunan ‘Mavi Vatan’a yönelik çirkin sözler sarf eden milletvekiline yönelik işlem başlatmalı ve aziz milletimizden kurumsal olarak özür dilemedir” ifadelerine yer verdi.

Editör: GURBET TINAS