Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, soğuk hava dalgasının etkisi altındaki Afyonkarahisar’da, cumartesiyi pazara (bu gece) ve pazarı pazartesiye (yarın gece) bağlayan gecelerde zirai don olayı bekleniyor. Bu durum, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlar için ciddi riskler barındırıyor.

Soğuk havanın tarımsal ürünler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak adına çiftçilerin gerekli önlemleri alması hayati önem taşıyor. Yetkililer, don riski taşıyan bu geceler boyunca sıcaklık tahminlerini yakından takip etmenin önemine dikkat çekti.

İscehisar'da bahar temizliği başladı İscehisar'da bahar temizliği başladı

Afyon Valiliği, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından bir uyarı paylaşımı yaptı. Paylaşımda, “Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçelere yönelik hazırlanan sıcaklık tahminlerini dikkatle takip etmeleri ve zirai don riskine karşı gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir” ifadeleri yer aldı.