Büyük Taarruz kutlamalarına bu yıl 30 bin kişi katıldı Büyük Taarruz kutlamalarına bu yıl 30 bin kişi katıldı

37 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı öncesi alınan kararların hayırlı olmasını temenni eden Başkan Mehmet Zeybek, Meclisi yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Geride bıraktığımız ay içerisinde yapılan yatırımlar ve faaliyetler hakkında konuşan Başkan sözlerine Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak başladı. Başkan Zeybek “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını ülke olarak il olarak çok büyük bir coşku ile kutladık. İnşallah geleceğe ümitli bakıyoruz.100. yılını devirdik. 2. Yüzyılda hep birlikte milletçe el ele vererek ülkemizi daha müreffeh çağdaş medeniyet seviyesine ulaştıracak atılımlar ile yatırımlar ile geliştirmeyi hepimize ülke insanımıza nasip etsin. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Kurtuluş savaşımızın ilk mermisi Afyon’da atıldı. Böyle bir kadim şehre sahibiz. Şehrimizin kıymetini, Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kıymetini hep birlikte çok iyi biliyoruz. Her türlü ilerlemeyi yaptıktan sonra Dünyada sözü edilir güce kuvvete kavuşacağımızdan ben eminim. Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun.”

TÜRKİYE MAZLUMLARIN YANINDA

“Ekim ayının 7’sinde başlayan yaklaşık 25 gündür devam eden insanlık dramı soykırımın yaşandığı İsrail’in yapmış olduğu zulmü basından yakinen takip ediyoruz. Bunların gözü dönmüş, yaşlı hasta çocuk, genç hiç düşünmeden katledebilecek caniler olduğunu tüm Dünya kabule etti. İsrail ile Filistin arasında olan bu durumda tüm Dünya İsrail’in yanında yer aldı. Sadece mazlumların yanında yer alan her daim mazlumların savunucusu olan Türkiye oldu. İnşallah en kısa sürede barış görüşmeleri başlar, zulüm sürmez diye dua ediyoruz.”

ATLI SPOR TESİSLERİ AÇILDI

Geçtiğimiz hafta pazar günü birçok arkadaşımız katıldı. Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu Bakanımıza söylediğimizde almış olduğumuz destekle; ilimizde ülkenin en modern Atlı Spor Tesislerinin açılışını gerçekleştirdik. Açılışı ile birlikte Türkiye Şampiyonası da ilimizde yapıldı. Katılan arkadaşlar görmüştür, herhalde benim gördüğüm kadarıyla 2000’in üzerinde değişik yörelerden gelen yarışmacı ve aileler vardı. Mardin’de gelen yarışmacılar, Antep’ten gelenler vardı.  İl olması hasebiyle bu kadar yoğun bir katılımla ilimizin tanıtımını gerçekleştirmiş olduk, ilimize hayırlı uğurlu olsun. İlimizde azımsanmayacak derecede geleneksel sporlarla uğraşan kardeşlerimiz var. Onlar da memnun oldular. Tesiste 40 atın barınabileceği, seyislerin kalabileceği yatakhane, 500 araçlık otopark, 600 seyirci kapasiteli tribün ve kafeteryalar var.  100 metrekarelik bir alana yapığımız tesis ilimize hayırlı olsun.  Cumhuriyetimizin 100. yılı olması münasebetiyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen Fenerbahçe, Galatasaray, Samsunspor, Başakşehir, Konyaspor gibi 2011 -2012- 2013- 2014 -2015 doğumlu yaş gruplarından oluşan Bin 700 sporcunun katıldığı bir turnuva düzenlendi. Aileleriyle birlikte üç gün boyunca 7 Bin kişiyi ilimizde misafir ettik. Gelen takımların Yöneticileri şunu söylüyorlar; “Afyon gerçekten spor tesisleri bakımından çok muazzam alanlara sahip. Bundan sonra tüm turnuvalarda Afyon’u tercih edeceğiz” dediler.”

OLİMOPİK YÜZME HAVUZUMUZ AÇILDI

“Geçmişte Afyonkarahisar Valisi vali Ahmet Özyurt zamanından yapılmış olimpik yüzme havuzu vardı. Kaderine terk edilmişti, su kaçağı önleniyor bir türlü işletilemiyordu. Dönemin Valisi Gökmen Çiçek Valimiz burayı Belediye olarak size vereyim dedi.  ÜTÜ VE ODTÜ’den heyet getirdik, yapılabileceğini ifade ettiler. Çok şükür yılmadık. Muharrem Kasapoğlu Bakanımız ve Spor Toto Genel Müdürlüğünün destekleri ile tamamladık. Havuzu doldurduk, üç ay boyunca bekledi damla su kaçağı olmadı.  Şu anda 600’ün üzerinde Afyonlu çocuklarımız burada yüzme öğreniyorlar. Seçmeler yapıldı, Afyon turnuvası yapıldı. Federasyondan gelen arkadaşlar olimpik yüzme havuzunu çok beğendiler. Önümüzdeki günlerde de Türkiye Yüzme Şampiyonası’nı da Afyon’da gerçekleştirmiş olacağız. Aileler “çocuklarımızın yüzebilecekleri alan yoktu özellikle çok teşekkür ediyoruz” dediler. Şehrimizde yüzme sporunun da hak ettiği yere geleceğini çocuklarımızı gördükten sonra biz inanmaya başladık.”

ERSİN TATAR’I ŞEHRİMİZDE AĞIRLADIK

“Üniversitenin 2023-2024 eğitim öğretim yılı açılışına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Belediyemizi de ziyaret etti. Afyonun tarihi yerlerini, güzelliklerini gezdirdik. Gastronomi şehri olduğumuz için yemeklerimizi çok beğendiğini, Afyon’u çok beğendiğini, tarihi ve doğasıyla termal ile ön plana çıkan bir şehir olduğunu ifade etti.”

SOSYAL YARDIMLAR SÜRÜYOR

“Sosyal yardımlarımız aynı hızla devam ediyor. Öğrencilerimize ve hemşehrilerimize yakacak, gıda, mont ve bot yardımlarımızı ekiplerimizin yaptığı hassas inceleme ardından ulaştırıyoruz.”

HALK EKMEĞE ZAM YOK 5 TL’DEN SATIŞTA

“Ekmeğe zam geldi. Halk Ekmeği kurduk. Günlük 70.000 ekmek üretebilecek kapasiteye sahip bir modem fırınımız var. İçinde gene bizim yöresel acı mayalı ev ekmeğimizin üretildiği dört tane kara fırın yaptık buraya.  Ekmeğin her çeşidini üretiyoruz. Maliyetimizin kurtardığı sürece ekmeğe zam yapmayı düşünüyoruz. 5 TL olarak ekmeği satışa sunduk. Ekmeğimize şu an için de zam yapmayı düşünmüyoruz.”

ŞEHRİMİZİ GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ

“Kavşak çalışmalarımız, orta refüj çalışmalarımız devam ediyor. Su tasarrufu yapmak adına şehrimizde çoğu yerde kuru peyzajla güzelleştirmeye çalışıyoruz. Jandarma Kavşağında Selçuklu Yıldızı ve Ay Yıldız motiflerini sergiledik. Ambaryolu tek yöne döndüğü için Kadınana görsellerimizi de Ot pazarı Camimizin oradaki kavşağa koyuyoruz. Diğer kavşaklarımız ile alakalı arkadaşlarımız çalışma gerçekleştirdi. Şehitler caminin olduğu yerde dört bir tarafına Ayyıldız’dan oluşan güzel bir kavşak çalışması olacak. Paşa Caminin olduğu yerdeki o yuvarlak kavşağı da güzel bir çalışma hazırlıyor arkadaşlar. Şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz.”

ANA GÜZERGÂHLARDA SICAK ASFALT ÇALIŞMASI

“Ambar yolundaki tek yön çalışmamız, asfalt çalışmamız ana şebeke su hattımızı bittikten sonra tamamlandı. Kaldırım genişleme çalışmasını esnaflarımıza sorarak yaptık. Genişlemesini talep ettiler. Şu andaki Ordu Bulvarı orta refüj çalışmalarımız bittiği için Ambaryolunu tamamlıyoruz. Peşinden Demiryalayan’dan eski Yoğurt Pazarına olan yolda da asfalt çalışması yapacağız.” Şeklinde konuştu.

2024 YILI PERFORMANS PROGRAMI

Açış konuşması ardından Başkan Mehmet Zeybek bir önceki toplantıya ait meclis tutanak özetinin okunması ile Kasım ayı meclis toplantısını başlattı. Yoğun geçen görüşmelerde ilgili komisyondan gelen raporlar görüşülerek karara bağlanırken, Belediye 2024 Yılı Performans Programı hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ve Belediye 2024 Yılı Bütçesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da oylamaya sunuldu.

2024 SU TARİFELERİ BELİRLENDİ

Öte yandan Belediye tarafından 2024 Yılında uygulanacak Gelir ve Su Tarifelerinin belirlenmesi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu da görüşüldü. Geçtiğimiz yıl 2 TL 17 kuruş olan su 2 TL 50 kuruş oldu. Buna göre suya yüzde 15 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek konuya ilişkin; "Maliyetimizin altında olmasına rağmen mecburen bir zam yapıyoruz. Maliyetimiz 4 lira 60 kuruş, 2 lira 50 kuruş yapıyoruz. Yüzde 50 maliyetin altında neredeyse. Kütahya’da 5.5 TL, Burdur’da 4.50 TL, Eskişehir’de 13.79 TL" açıklaması yaptı.

ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI 4 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

Toplantı, Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısının 4 Aralık Pazartesi günü saat 18.00’de yapılması kararının alınması ile sona erdi. >>İBRAHİM ARTIÇ

Editör: İbrahim Artıç