Gündemde yer alan konuların görüşüldüğü toplantıya Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından gönderilen bilgilendirme raporları damga vurdu.
Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Afyonkarahisar İl Genel Meclisi toplantılarının Temmuz ayı 4’üncü birleşimiz Salih Sel’in başkanlığında gerçekleştirildi.
SİNANPAŞA’YA ANADOLU LİSESİ VE ÖĞRENCİ PANSİYONU YAPILACAK
İl Genel Meclisi toplantısının gündeminde yer alan ilk konu mülkiyeti Sinanpaşa Belediyesine ait, tapunun 50 ada 195 nolu parselinde kayıtlı, 6 bin 111,57 m2 alanlı, arsa vasfındaki taşınmazın, Anadolu Lisesi ve Öğrenci Pansiyonu yapılması için İl Özel İdaresine bedelsiz devredilmesi konusundaki talep değerlendirildi. İlgili talebin komisyonca yapılan incelemelerin ardından kabulüne yönelik raporu İl genel Meclisi Üyelerinin de oy birliği ile kabul edildi. Meclis gündeminde yer alan bir diğer konu ise Afyonkarahisar Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Kasaba Belediyeleri imar planı içerisinde kalan yolların, İl Özel İdaresi yol ağından çıkarılarak, Belediyelere devrinin yapılmasını öngörüyordu. Konuyla ilgili olarak ihtisas komisyonunda yapılan inceleme sonrasında alınan karar gereği belediyelerin imar planı içerisinde kalan yolların tüm bakım, onarım, tamirat, trafik işaret ve levha çalışmalarının ve her türlü emniyet tedbirlerinin ilgili Belediyelerce gerçekleştirilmesi konusundaki komisyon raporu da meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
ÖĞRENCİLERİN YARALANMA VE SPOR SAKATLIKLARI ELE ALINDI
İhtisas komisyonlarından gelen raporların değerlendirildiği bölümde İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan iki ayrı konu ele alınarak meclis üyeleri bilgilendirildi. Gündemdeki ilk konu okullarda verilen Beden Eğitim dersleri sırasında yaşanan sakatlıklar ve yaralanmalar ile müsabakalarda öğrencilerin karşılaştıkları spor yaralanmalarında uygulanacak ilk yardım ve temel ilke ve amaçları aktarıldı. Komisyon raporundaki açıklamada; “Günümüzde sporcu sakatlanmaları sadece bedensel olarak değil ruhsal olarak da sporcuyu etkilediği için sporcunun bir ekip tarafından değerlendirilip rehabilite edilmesi gerektiği bilinmektedir. Bu ekipte fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanının yanında takım doktoru, yaralanmanın cinsine göre ortopedi ve travmatoloji uzmanı, acil uzmanı, göz uzmanı, deri hastalıkları uzmanı ve nörolog bulundurulması gerekiyor” denildi.
“HAKEMLERİN HATALI KARARLARI ÜLKE TAKIMLARIMIZIN ULUSLARARASI BAŞARISINI DA ETKİLİYOR”
İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi eski sporcu ve hakem olan Cevdet Keçeci de hakemlik müessesesi ve Türkiye’de hakemler ile spor camiasının parçası olan sporcu ve yöneticilerin davranışlarını ele alan bir bilgilendirme yaptı. Hakemin bir oyunu belli kurallar bütününe uygun olarak gerektiğinde kuralları yorumlayarak yöneten kişi olduğunu belirten Keçeci; “Hakemlik bilgi, deneyim, eğitim, yeterlilik, kişilik, kondisyon ve konsantrasyon gerektirir. Futbol hakemlerinin hatalı karar vermelerinin çok çeşitli nedenleri bulunmaktadır. Kural bilgisini uygulayamama, fiziksel kondisyonun iyi olmaması, hareketlerin ve temasların önceden gelişimini tahmin edememe, konsantrasyonu ve motivasyonu sağlayamama, objektif olamama, kararlarda standart yakalayamama, otoritesini sağlayamama, kendini kabullendirememe, hakemlerin kariyer beklentileri, saha ve hava şartları bu faktörlerin en önemlileridir. Takımlarımızın Avrupa’da başarılı olamaması, hakemlerimizin uluslararası müsabakalarda yeterli seviyede görev alamaması da bu faktörlerin sporcularımız üzerindeki etkilerinin bir sonucudur” diye konuştu.