Gastronomi şehri Afyonkarahisar'ın damak çatlatan lezzetleri bu kez de Fox TV ekranlarından duyuruldu. Şefler Hamza Kalkan, İbrahim Malkoç, Nevzat Kalkan'ın konuk olduğu programda tarih, kültür ve gastronomi kenti olan Afyonkarahisar'ın kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve tadına doyulmaz yemekleri ile tarımsal ürünleri Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki izleyicilerle buluşturuldu. Şefler haşhaş, lokum, sucuk başta olmak üzere tescil belgesi almış yöresel yemekleri de stüdyoda canlı canlı tanıttı. Lezzetlerimizin yapım aşamaları anlatılarak sucuk dönerin yapımı ve haş haşın doğal yöntemlerle sürtülmesi bire bir stüdyoda gösterildi.
Afyonkarahisar mutfağının güzel kokularının sardığı stüdyoda ağızlar sulandı sunucu Çağla Şikel tarafından tadımlar yapıldı. Şef Hamza Kalkan ayrıca programda ürünler ve lezzetler hakkında bilgiler paylaşarak 7-8-9 Ekim'de 4. kez yapılacak GastroAfyon Festivali'ne davette bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in önderliğinde festivaller ve tanıtım çalışmaları ile Afyonkarahisar'ın tanıtım atağı yaptığını belirten Şef Kalkan, lezzetlerin tarihi geçmişlerinden de bahsederek gastronomide marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlendiği duyurdu. Hoş sohbet ve lezzetli bir yayın olduğunu belirten ünlü Sunucu Çağla Şikel ve stüdyo konukları ise Afyonkarahisar lezzetlerine hayran kalarak övgülerde bulundu. >>HÜDAYİ ACAR