Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Ahmet Akkent, Belediyenin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaların ardından toplantıya geçildi. Toplantıda dikkat çeken konu Zafer Kart projesi oldu. Meclis’te yapılan değerlendirmeler neticesinde ihtiyaç sahibi ailelere  Zafer Kart kapsamında dört ay boyunca aylık 1000 TL tutarında ısınma yardımı verilmesi kararlaştırıldı.

AFYONKARAHİSAR’DA LEZZET ŞÖLENİ YAŞANDI

27-29 Eylül tarihleri arasında bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’nin büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştiğine dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Ahmet Akkent, “Bu seneki festivalimizde rekor denemesini başarıyla sonuçlandırdık. Afyon’umuzun kadim lezzeti Afyon lokumunu, 114 metre 70 santim uzunluğunda tüm paydaşlarımız, Kent Konseyimiz, işletmecilerimiz, üniversitemiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla yaparak Guinness Rekorlar Kitabı listesine girmeyi başardık. Biliyorsunuz, bu etkinliğimizi tarihi Uzun Çarşımızda gerçekleştirdik. Böylelikle tarihi ve lezzeti bir arada birleştirerek etkinliğimizi görsel bir şölenle süslemiş olduk. Cumhuriyetimizin 101. yılı anısına hazırlanan 114 metre 70 cm uzunluğundaki lokum, şehrin mutfak mirasının bir parçası olarak kayıtlara geçmiş oldu. Afyonkarahisar, UNESCO tescilli mutfağı ile sadece bir lezzet şehri olmanın ötesinde, tarihin, kültürün, mücadelenin ve sevginin harmanlandığı bir medeniyet hazinesi olarak dünyayla buluştu.” dedi.

AMBARYOLU’NDA ÇİFT SIRA PARK YAPMAYALIM!

Ambaryolu’nun çift yöne dönüştürülmesi konusundaki çalışmalara da dikkat çeken Başkan Vekili Ahmet Akkent, çalışmaların kısa sürede tamamlandığına dikkat çekti. Afyonkarahisar trafiğini rahatlatmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Akkent, “Ambaryolunun çift yönlü olarak trafiğe açılmasıyla birlikte bölge esnafını ve vatandaşları ziyaret ederek uygulama hakkında onların görüşlerini aldık ve uygulamayı yerinde gördük. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, Ambaryolun'nda çift sıra park yapmamaları ve trafik kurallarına uymalarıdır. Bu konuda hepimizin aynı hassasiyeti taşıdığına inanıyorum. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sözlerimizi tutmaya ve hizmetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

GAZİLER BİZİM ONURUMUZDUR

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yapılan etkinlikleri de değerlendiren Başkan Vekili Ahmet Akkent, “Gazilerimiz Cumhuriyetimizin teminatıdır. Gazilerimiz, milletimizin onur ve gurur kaynağıdır. Vatan sevgisi, fedakârlık ve cesaretin en yüce sembolleri olan gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin onuru için tarihin en zorlu anlarında dahi geri adım atmayan kahramanlarımızdır. Bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verilişinin 103. yıldönümünü anarken, aynı zamanda tüm gazilerimize duyduğumuz minnet ve saygıyı bir kez daha ifade etmekten onur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYEMİZ HER ALANDA ÇALIŞIYOR

Afyonkarahisar Belediyenin gerek kültürel, gerek sportif, gerekse sanatsal etkinliklerine ara vermeden devam ettiğine dikkat çeken Başkan Vekili Ahmet Akkent, “Afyonkarahisar Belediyesi olarak kültürel, sportif ve sanat etkinliklerimiz yoğun bir şekilde devam ederken, kış ayları girmeden asfalt, yol, kaldırım, park-bahçe, tamir-tadilat ve yenileme çalışmalarımızı da hızlandırdık. Yine zabıta, temizlik, ulaşım, su ve itfaiye gibi hizmetlerimize de rutin olarak devam etmekteyiz. İlimizin tanıtımı, esenliği ve estetiği; vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için canla başla çalışan, karar alma ve yön verme kademesindeki siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma ve ayrıca tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARA ISINMA YARDIMI

Açıklamaların ardından toplantının gündemine geçildi. 2025 Yılı Performans Programı, 2025 Yılı Bütçesi ve 2025 yılında uygulanacak gelir ve su tarifelerinin belirlenmesine ilişkin teklifler, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Zafer Kart kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ısınma yardımı sağlanması hususunda Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun raporu değerlendirildi. Meclis’te yapılan değerlendirme neticesinde Zafer Kart Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere dört ay boyunca aylık 1000 TL tutarında ısınma yardımı verilmesi kararlaştırıldı. Başvurularda Sosyal Hizmet ve Yardım Esasları Yönetmeliğine uygun kriterlere göre hareket edileceği, değerlendirmelerin ise buna göre yapılacağı açıklandı.

GÜNDEM MADDELERİ DETAYLANDIRILDI

Bağ evinde 1 kilo 662 gram skankla yakalanan şahıs tutuklandı Bağ evinde 1 kilo 662 gram skankla yakalanan şahıs tutuklandı

Toplantıda Rahvan Atlı Spor Merkezi'ndeki binicilik ve bakım ücretleri tespit edildi.  Ayrıca, ilimiz merkezine, köy kasaba ve ilçelerden yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergahları yeniden belirlendi. Kapalı otoparkların işletilmesine yönelik düzenlemeler ve hız kesici talepleri gibi trafik komisyonu raporları da meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

ŞEHİR İMAR PLANLARI ÜZERİNE GÖRÜŞMELER

Meclis toplantısında şehir imar planına yönelik çeşitli maddeler de ele alındı. Özellikle, TAKS/KAKS alanlarının emsallerine dönüştürülmesi, yeni ticari alanlar ve imar plan tadilatları gibi konularda alınacak kararlar Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporlarına göre değerlendirildi. Ekim ayı meclis toplantısının sonunda, bir sonraki toplantının 1 Kasım Cuma saat 18.00’de yapılması oy birliği ile kabul edildi. >>HÜDAYİ ACAR

Editör: GURBET TINAS