“TÜM BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Güzbey, kulübün geçmişine dair açıklamalar yaparken ligden düşecek takımın düşmemesi için o zaman sustuklarını aktardı. Başkan Güzbey, "Afyonspor ile ilgili çok konu var. Geçtiğimiz sezonda alınması gereken dersler var, hatalar var, Afyon'un tek profesyonel takımı. Eğer biz bu açıklamayı bugün yapmayıp da göreve gelince yapsaydık takım ligden düşerdi. Ellerinde belgeler olup da haber yapmayan, bildiği konuları gün yüzene çıkarmak yerine kulübün menfaatini, Afyonkarahisar'ın menfaatini düşünerek yazmayan tüm basın mensupları her şeyden önce sizlere teşekkür ederim." dedi.

“BURCU HANIM İLE SÜREKLİ İSTİŞARE EDİYORUZ”

Afyonkarahisar Tarımında Yeni Dönem Başlıyor Afyonkarahisar Tarımında Yeni Dönem Başlıyor

Afyonspor Başkanı Nadir Güzbey, "Burcu hanımın başkan olmasından dolayı Kulübü bırakacağım konusunda bir söz geldi bana. Benim Burcu hanımın başkanlığı ile bir alıp veremediğim yok. Ben kendisini biliyorum, o da beni tanıyor. Biz Burcu Hanım ile sürekli istişare ediyoruz. Benim Burcu hanımın başkan olmasından dolayı kulübü bırakmam söz konusu değil. Ben göreve geldiklerinde kendi yönetimlerini kurmaları için görevi bırakacağımı söylediğimde bana bizim başkanımız var, sizsiniz biz başka başkan düşünmüyoruz dedi." ifadelerine yer verdi.

"TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

Ayrıca halk arasında kulübün gelecek sezon için çalışmalar yapılmadığı yönünde yaptıklarını yorumlara da cevap vermek istediğini dile getiren Başkan Güzbey, "Bize çalışma yapılmıyor diyenler var. Hayır biz çalışıyoruz ve transfer çalışmalarımız, görüşmelerimiz var." dedi. 

"4 MİLYONLUK OYUNCUYU 800 BİNE VERDİ"

Bartu transferinde yapılan yanlışa dikkat çeken Başkan Güzbey, "Erkan Çelik seni Afyon unutmayacak ben de unutturmayacağım. Senin beceriksiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Vali Hanımla ilgili Belediye Başkanı ile ilgili konuştukların açığa çıkacak olursa ne yapacaksın. Bartu'nun sözleşmesinin sahte imza ile verildiğini biliyoruz. 4 milyon piyasası olan oyuncuyu 800 bine verdi. Daha bir çok usulsüzlüğü de var. Bunlar hakkında işlemler başlatıldı. Erkan Çelik, parayla yaptırdığı haberde benim spor bilgim olmadığını söylemiş, ağabeyi ve kendisi kulübü ne kadar borca soktu biz biliyoruz." diye konuştu. 

“2.LİG İÇİN YABANCI OYUNCU ÇALIŞMASI VAR”

2. Lig'de yabancı oyuncu transferi için federasyonda çalışmalar olduğunu belirten Güzbey, "Şuanda federasyonda 2. lig ve 3. ligde yaşanan maliyet sorununu çözmek için yabancı oyuncu transferi konusunda çalışmalar var. 2. ligdeki kulüplerde yabancı transferi yapılabilecek. 2 yada 3 olacak şekilde transferler yapılabilir diye düşüyorum. Bir çok kişinin haberi yok bu konuda. Yabancı oyuncu transferi gerçekleşirse 2. lig ve 3. ligde maliyetler oldukça düşecektir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"TAKIM HAZIR, HER ŞEY HAZIR TAKIM LİGE ÇIKABİLECEK DURUMDA"

Kulübün mevcut borcundan bahseden Başkan Güzbey, "Biz göreve geldiğimizde, bırakın deplasmana gitmeyi otelden antrenman sahasına gidecek otobüsü olmayan bir kulüpten bahsediyoruz. Benim personelim bayrama harçlık almadan gitmiş, maaşlar zaten yok. İlk defa bu kulüpte böyle bir durum yaşanmış. Bizim göreve gelmemiz ile birlikte kulübün belki de 80-90 bin olacak borcu 53 binde kaldı. Şuanda Kulübün mevcutta, UÇK, SGK'lar, derken 53 milyon civarında bir borcu var. Bu borcun ödemesi şirketleşmeye gidilmesi derken ödenmesi gerekiyor. Fakat lige çıkmak için şuanda forma tasarımında isimleri yazımı dahil olmak üzere bir çok şey hazır. Takım hazır, her şey hazır takım lige çıkabilecek durumda." ifadelerine yer verdi.

"YENİ SEZON İÇİN EN AZ 89 MİLYON LİRA LAZIM"

Afyonspor'un yeni sezon öncesinde 89 lira ile lige başlanılması gerektiğini ifade eden Güzbey, "Yeni yönetim oluşturmak için çaba içindeyiz. Bizim önerilerimiz var, Burcu Hanımın önerileri var, görüşmelerimiz oluyor. Benden rica ettiler, kıramayacağım isimler göreve gelmem için rica da bulundular. Milletvekillerimiz Ali Özkaya Bey ve Mehmet Taytak Bey ellerinden geldikçe yardımcı oldular. Ali Bey'den rica ettiğimiz bir konuda elini taşın altına koydu, yardımcı oldu. İki vekilimiz dışında diğer vekillerimizden hiç destek göremedik. bu sezon bir ilk yaşanabilir. Federasyon daha önce 3 milyon katkı sunuyordu. Bu sezon 15 milyon gibi güzel bir ödeme için çalışmalar yapıyor. Kulübe çok faydası olacak. Yeni sezona başlamak için de toplam 89 milyon para lazım. Ciddi bir miktar." dedi. >>HÜDAYİ ACAR

Editör: İbrahim Artıç