Afyon Haber

Zafer Partisi'nden dikkat çeken Hamas açıklaması

Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahi̇m Samed SEVİM, Hamas lideri İsmail Heniyye için sela okutulmasını cahillik olarak nitelendirdi.

Abone Ol

İran'da öldürülen Hamas lideri  İsmail Heniyye için ülkemizde sela okutulup gıyabi cenaze namazlarının kılınması Zafer Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları tarafından 'milli biliçn eksikliği' olarak nitelendirildi. Gençlik Kolları Başkanı İbrahi̇m Samed SEVİM, tarihten bazı örnekler vererek bahsi geçen kesimin Türk düşmanı olduğunu söyledi. 

Sevim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hamas lideri İsmail Heniyye İran da İsrail tarafından gerçekleştirilen bir suikast sonucu öldürüldü. 

İsmail Heniyye öldürülünce içimizdeki irlandalılar hemen faaliyetlerine başladılar. 

Sela okutmalar, gıyabi cenaze namazı kılmalar, hükümet yetkililerince "kardeşim" sıfatı ile anma mesajı yayınlamalar... 

Evet Kudüs biz  müslümanlar için büyük bir öneme sahip. Hatta gazze halkına yapılan zulüm ve soykırım insanlık dramı haline gelmiştir. 
Türk milletinin mazluma kol kanat germe isteği zalimden öç alma duygusu yerinde ve haklı bir istektir. 

Ancak bütün bunları bir kenara koyup kanayan coğrafyaya ve tarihe birazcık bakmak gerekirse bugün Türkiye de gazze halkının yanında olacağım, Kudüs'ü savunacağım diye bilerek veya bilmeyerek şehitlerimizin kemiklerini sızlatanlar, gazilerimizin yaralarına bastıranlar pek çoktur. 

Olayların ta en  başına kısaca gidecek olursak Filistin ve diğer arap devletleri Osmanlı Devleti'ne karşı çıkarılan bir isyan sonucu kurulmuştur. Bu isyanda oluk oluk Türk kanı akıtılmıştır. İsyanın sembolü olmuş bayrak ise bugünün Filistin bayrağına çok benzemektedir. 

Tarihte o kadar geriye gitmeye gerek de yoktur aslında. Filistindeki özgürlükçü ana hareketlerin hemen hepsi Türk ve Türkiye düşmanlığını her fırsatta üzerimize kusmuştur. 
Filistin de Yaser Arafat öncülüğündeki sosyalist hareketler ve devamındaki kuruluşlar Terör örgütü pkk mensupları'nın eğitim faaliyetlerine kadar ilgilenmişlerdir. 

Bugün adını sıkça duyduğumuz Hamas ise el-fetih'ten farklı olarak ihvancı bir çizgide. 

Hamas'ın  İran da öldürülen lideri Heniyye 2012 yılında Türkiye'ye geliyor. Burada Selahattin Demirtaş ile görüşen Heniyye 'ye demirtaş "gazze' nin özgürlüğünü görmek isteriz" diyince Heniyye de bizde Diyarbakır'ın özgürlüğünü görmek istiyoruz der. 

Uzatmamak adına pek çok cümlemi başlamadan bitiriyorum. 

Dış politika'da ve Türkiye’nin iç sorunlarında sürekli Türkiye’nin karşısında olan bir zihniyeti ve onun başındaki kişiyi selalar ile anmak en basit tabirle cahilliktir, milli bilinç eksikliğidir.

Buradan akp hükümetine sesleniyorum Türk devletinin bölünmesini isteyen kişiler bizim kardeşimiz değillerdir. Onlara göstereceğimiz tek tavır düşmanlıktır. 

Sözlerimi Filistin cephesinde savaşan Mehmet Hüseyin Çavuş'un mısralarıyla bitirmek istiyorum;

"Gazze'nin meğer kumundan çokmuş kalleşi,
Nasıl vurur insanı sırtından DİN KARDEŞİ!Filistin,Trablusgarp, Yemen illeri.
Hangisini kanım ile sulamadım?
Gezdim cephe cephe çölleri,Türk'e Türk'ten başka dost bulamadım!"