AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, 27 Ağustos Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü medeniyle bir açıklama yayınladı. Şanlı tarihimizde Afyonkarahisar’ın kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Yurdunuseven, Kocatepe’den başlayan destansı mücadelenin Afyonkarahisar’ın kurtuluşu ve akabinde 30 Ağustos Zaferi ile son bulduğunu vurguladı. 

Büyük Taarruz’un sıfır noktası Afyonkarahisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümü kapsamında bir mesaj yayınlayan Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, “Her fırsatta bahsettiğimiz ‘Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’ sözü öylesine söylemmiş bir söz değil aksine manasında derin anlamlar yatan kutsal bir ifadedir. Aziz vatanımız için kilit öneme sahip Afyonkarahisarımızın her bir karışında ecdadımızın kanıyla sulanmış milletimizin mayasını oluşturan  Anadolu toprağı vardır. Tarih boyunca cepheden cepheye koşmuş Aziz Milletimiz; vatanını, bayrağını ve namusunu kimseye çiğnetmedi. Elindeki bütün imkansızlıklara rağmen 26 Ağustos 1922 sabahında başlayan top atışıyla yerinden fırlayan Kahraman Ordumuz, silahı olmadan insan üstü bir güçle düşman mevzilerini delerek geçmişlerdir” diye konuştu.

Çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı Çeşitli suçlardan aranan 19 kişi yakalandı

Viyana kuşatmasından sonra Osmanlı Devleti ordularının 239 sene süren geri çekilişinin yine bu noktada son bularak ordumuzun bu noktada taarruza geçtiğine vurgu yapan Yurdunuseven, "26 Ağustos sabahı Kocatepe'den başlayan mücadele ile 27 Ağustos’da düşmandan temizlenen Afyonkarahisarımız, Kurtuluş savaşının fitilini ateşlenmesine sahne olan şehir olmuştur. Vatanımızın her bir köşesinden gelen yaşları 13 olan vatan evlatlarının dahi bulunduğu ordumuz, vazifesini fazlasıyla yapmış, vatanını korumuş yine bu vatanın topraklarında huzur içinde yatmaya devam edecektir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taarruza geçerek düşman işgaline karşı büyük bir zafer kazanan Şanlı Ordumuz, tüm dünyaya Anadolu’nun Türk yurdu olarak kalacağının gösterdi. Afyonkarahisar’da kazanılan zafer, bağımsız Türk Devleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin fitilini ateşlemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna şehitliği ve gaziliği bir şeref ve onur bilmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Editör: GURBET TINAS