Afyon Haber

Vekillerden Bakan Yumaklı’ya ziyaret

Afyonkarahisar AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'yı ziyaret ederek, çiftçilerimizin, üreticilerimizin taleplerini ve beklentilerini aktardılar.

Abone Ol

Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekilleri Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'yı TMBB’ de ziyaret etti. Ziyarette Afyonkarahisar’da tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına istişarelerde bulundu. Ayrıca çiftçiye son yapılan desteklemeler hakkında görüşüldü. Süt fiyatında yaşanan düşüş dolayısıyla üreticilere destek olmak adına Et ve Süt Kurumu, Afyonkarahisar’da ki kooperatiflerden Süt Konseyi fiyatı üzerinden günlük 60 ton sütü almaya başladı.

ÜRETEN ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN DESTEKÇİLERİYİZ

Yapılan istişarelerde, 135 bin dekardan 200 bin dekara çıkan patates üretimi ilimizde olduğu gibi Türkiye genelinde fazla ekimden kaynaklı çiftçilerin yaşadığı sorunlar görüşüldü. Üreticilerin beklentileri iletildi. İhracata açılan patatesle ilgili sorun yaşayan üreticiler için yapılabilecek diğer çalışmaları konuşuldu. AK Parti Milletvekilleri, ilimizde yaşanan kornişon salatalık üretimi yapan çiftçilerin iletmiş olduğu 3 ve 4 numaradaki ihracat kaynaklı sorunların çözümü hususunda Bakan Yumaklı’dan destek istedi.

HAŞHAŞ KAPSÜLÜ FİYATLARINDA ARTIŞ SAĞLANACAK

Vekiller Bakan Yumaklı’dan bölgemizde yoğun olarak ekimi yapılan haşhaşın kapsül fiyatlarında yeterince artış olmadığını, bu konuda ki çiftçilerimizin beklentilerini aktardılar. 2024-2025 sezonunda kapsül fiyatlarında önemli bir artış yapılması hususundaki talepleri ilettiler.  >>İBRAHİM ARTIÇ