Kutlama etkinliklerinin ilk günü, Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyon Kocatepe Üniversitesi Çevre Yönetim Komisyon Üyesi Dr. Pelin Sertyeşilışık, Dumlupınar BİLSEM ve Afyon İstek Ortaokulu ile Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Doğadan İlham Alan Yeşil ve Sürdürülebilir Bir Okul: AKİL” konulu sunum programın açılışında yer aldı. Ardından Dr. Pelin Sertyeşilışık tarafından yapılan “Tekstil Endüstrisinde Su Ayak İzi” sunumu katılımcılara çevresel bilincin önemini hatırlattı. Dumlupınar BİLSEM ve Afyon İstek Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Frig Sofrası Atık Kağıtla Yeniden Hayat Buluyor” çalışması, katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Gençlik Merkezleri Müdürlüğü, öğrencilere zeka oyunları, ebru, hat sanatı, kaligrafi, geri dönüşüm çalışmaları, taş boyama, resim ve çini boyama gibi atölye etkinlikleri sundu. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, stantları gezerek çalışmaları yakından inceledi ve gençlerden bilgi aldı.