Afyon Haber

“Türkiye yüzyılı yatırım yüzyılı olacak”

AK Parti’nin haftalık basın toplantısında konuşan Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar için hizmetlerine devam ettiklerini ifade ederek; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir yandan Birleşmiş Milletler Kürsüsünde mazlumun hakkını savunurken bir yandan da İstanbul’da toplanan Yatırım Danışma Konseyi’nde 3,5 trilyon dolarlık yatırım zirvesinde Türkiye Yüzyılının yatırım yüzyılı olması için çalışıyor” dedi.

Abone Ol

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafında haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısına İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Saygı ve Ahmet Yıldız’da katıldı. Geçekleştirilen basın toplantısında ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sevim, “Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı havadan, denizden ve karadan saldırılar 360 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun, gün boyu Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli’nin şehit olduğuna şahit olduk. Bu vahşeti Lübnan’a taşıyan eli kanlı İsrail, Dış İşleri Bakanımız Hakan Fidan’ın da ifade ettiği gibi, savaşın bölgeye yayılması konusunda arzulu görünüyor” dedi.

CHP HANGİ SOLUN YOLCUSU

Sözlerine şöyle devam eden Sevim, “Bugün maalesef CHP’nin de içlerinde bulunduğu sosyalist enternasyonal üyesi partilerin hiçbiri ne katil İsrail’e ne de suç ortaklarına tepki gösterebildi. CHP Genel Başkanın da terör örgütlerine destek veren hiçbir ülkeye tek bir söz söyleyemediğine şahit oluyoruz. Adeta bir fiyasko olan toplantılarda akıllara CHP’nin hangi solun yolcusu olduğu sorusu geliyor. CHP fiyasko toplantılarla birilerinin ekmeğine yağ sürerken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise, bir yandan Birleşmiş Milletler Kürsüsünde mazlumun hakkını savunurken bir yandan da İstanbul’da toplanan Yatırım Danışma Konseyi’nde 3,5 trilyon dolarlık yatırım zirvesinde Türkiye Yüzyılının yatırım yüzyılı olması için çalışıyor. AK Parti olarak Türkiye ekonomisine güvenen herkesin yanında olduğumuzu, ikinci OSB’nin altyapı çalışmaları süren bir şehrin mensupları olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu kapsamda yapılacak yatırımlar için yeni reform paketlerinin de hazırlandığını kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Orta vadeli program kapsamında son dönemlerde açıklanan büyüme, istihdam, dış ticaret ve enflasyon verilerimiz, programın çalıştığını ortaya koyuyor. Bu yüzden seçimsiz geçireceğimiz üç buçuk yılı iyi değerlendirecek ve yeni kazanımlar elde edeceğiz. Muhalefetin her dönem yaptığı erken seçim talebini ise havanda su dövmek olarak yorumluyoruz” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NIN YOĞUN ÇALIŞMA TEMPOSU DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen teşkilat çalışmalarına dikkat çeken Sevim,Basın toplantımızın bu kısmında, İl Başkanımız Av. Turgay Şahin'in hafta boyunca gerçekleştirdiği yoğun çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. İl Başkanımız, geçtiğimiz hafta Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir riyasetinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen il başkanları toplantısına katıldı. Bu toplantıda, özellikle kongre süreci üzerine istişarelerde bulunuldu. Bu noktada partimizin her kademesindeki teşkilat mensuplarımızla birlikte hız kesmeden çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz hafta yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdüren İl Başkanımız Av. Turgay Şahin milletvekillerimizle birlikte esnaf ve sivil toplum ilişkilerine yönelik ziyaretlerine devam etti. Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Sayın Cengiz Üstün ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek şehrimiz esnaflarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca ilimize yeni atanan Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Fatih Dağlı'ya da hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Şehrimize sunacakları katkılar için kendisine teşekkür eder, başarılar dileriz” dedi.

GUİNNESS REKORLAR KİTABI'NDA YERİMİZİ ALDIK

Başkan Sevim, Bu hafta gerçekleştirilen bir başka önemli etkinlik ise Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinde 114,70 metre lokum yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerimizi aldık dedi. Başkan Sevim, “Bakanımızın, milletvekillerimizin ve teşkilat mensuplarımızla birlikte festivalin kortej yürüyüşünde yer aldık. Bu yılki festivalde, şehrimizin güzide işletmelerinin ortak gayretiyle tam 114,70 metre uzunluğunda lokum yapılarak, Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerimizi aldık. Bu başarı, Afyonkarahisar'ımızın gastronomi alanındaki ününü daha da pekiştirmiştir” dedi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİNDE SKANDALLAR BİTMİYOR

Basın toplantısının son kısmında yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sevim, “Kıymetli basın mensupları gün geçmiyor ki CHP’li Afyonkarahisar Belediye’sinde yeni bir skandalla karşılaşmayalım. Ne yazık ki, geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal Basına yansıyan Belediye Personeline uygulanan mobbing iddiaları, Belediye yönetiminde yaşanan adaletsizlikleri bir kez daha gözler önüne sermiştir. 2008 yılından beri İnsan kaynakları eğitim müdürlüğünde görev yapan görevde yükselme sınavı ile şef kadrosuna, yine görevde yükselme sınavı ile derece yaparak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü kadrosuna atanan ve yaklaşık 4 yıl süre ile müdürlüğü başarı ile yürüten Serdar Çetinkaya mahalli idareler secim sonuçları sonrasında Sendika Başkanı olması ve memurların Sendika Üyeliğine Baskılama İHTİMALİ gerekçe gösterilerek hukuksuz ve usulsüz bir  şekilde görevden alınarak Etüt Proje Müdürü kadrosuna atanmıştır. Yaklaşık 5 aydır oturacak bir yer dahi verilmemiştir. Son olarak İdare Mahkemesinin Yürütmeyi Durdurma Kararı sonrasında mahkeme kararı ile dalga geçercesine, kararı özde değil sözde uygulayarak kanalizasyon servisi yanında ki âtıl bir depo boşaltılarak içerisine 1 masa 1 sandalye konularak sözde müdürlük yapılması istenilmiştir. AK Parti olarak mağdur edilen tüm hemşehrilerimizin yanında olacak ve her platformda haklarını savunmaya devam edeceğiz” dedi. >>İBRAHİM ARTIÇ