Türkiye’nin 7 bölgesinden konuk olan şefler, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine Reha Kora Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Seminer ve workshop programına; Anadolu Profesyonel Şefler Birliği Üyeleri; Şef Hüseyin Şipal, Şef Huriye Zafera, Şef Elif Y. Tohumcu, Şef Ahmet Dilsizoğlu, Şef Burhan Türkoğlu, Şef Gamze Hünerel, Şef Hasan Karakuvat, Şef Burak Keskin, Şef İsmail Ergin, Şef Aydın Salman, Şef Yakup Kartal ve Şef Nigar Karakaya katıldı. AKÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfağında şef adaylarına Anadolu mutfağı hakkında bilgilendirmelerde de bulunan şefler, ciğer sarma, yaprak ciğer, kuzu etli enginar, sakalaçarpan çorbası, abdigor köftesi, keskin tava olmak üzere başyapıt yemekleri pişirdi.
Türk mutfak haftasında Türkiye’nin şefleri AKÜ’de ağırlandı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, “Türk Mutfak Haftası” kapsamında 81 ilde devam eden workshop programı kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinden şefleri konuk etti.
Bunlar da ilginizi çekebilir