Tıbbi ve aromatik bitkilerin Dünya ve Türkiye ticaret hacmindeki yükselişine ve giderek artan önemine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, bu alanda AFSÜ’de yürütülen çalışmaların ileri taşınmasında, ASHMYO-TAB Programı öğrencilerinin önemli bir rol üstlenmesini beklediklerini söyledi.

ASHMYO Müdürü Doç. Dr. Pakize Özyürek, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yusuf Akdemir, Yüksekokul Sekreteri Adnan Aktuğ ve öğretim elemanlarının da katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrencilerin kariyer beklentilerine ilişkin görüşlerini dinleyen Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ olarak, TAB konusunda yapılacak sürdürülebilir girişimleri desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

DOMATES ÜRETİM SERALARINA TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

Milletvekili Taytak, “Ülkemizin sorunlarını, milletimizin beklentilerini konuşmaya devam edeceğiz” Milletvekili Taytak, “Ülkemizin sorunlarını, milletimizin beklentilerini konuşmaya devam edeceğiz”

ASHMYO-TAB Programı tarafından, Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un da katılımıyla Afyon Domates’in üretim seralarına teknik gezi düzenlendi. Genel Sekreter Z. Kutay Erşen ile program öğretim elemanları Dr. Emir Soltanbeigi, Öğr. Gör. Dr. Sedef Özliman ve Öğr. Gör. Dr. Emine Kırbay’ın da katıldığı gezide öğrenciler, uygulanan seracılık teknikleri ve domates üretim süreci hakkında yetkililerden bilgi aldı. Prof. Dr. Okumuş, öğrencilerin sektörle tanışmasının ve üretim faaliyetlerini yakından görmesinin eğitim süreçlerinde arz ettiği önemi dile getirerek, Afyon Domates’in yönetici ve çalışanlarına ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. >>İBRAHİM ARTIÇ

Editör: GURBET TINAS