Afyon Haber

Ransanatolia 7. Gününde Afyon Halkıyla Buluşuyor

Abone Ol

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek spor şehri Afyonkarahisar’a yakışır etkinlikleri hemşehrileri ile buluşturmayı sürdürüyor. Afyonkarahisar’da motorsporları heyecanı ara vermeden devam ediyor.  Cumhuriyetin 100. yılına özel adrenalin ve hız tutkusunun en zorlu arazilerde yaşandığı TransAnatolia seyircili etabı Afyonkarahisar’da yapılacak. Organizasyonun tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Başkan Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya; Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ve basın mensupları katıldı.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ OLACAK

Hemşehrilerini organizasyona davet eden Başkan Mehmet Zeybek burada yaptığı konuşmada; “Dünya Motokros Şampiyonasını kazası belasız hiçbir sporcunun sakatlanmadan yapmış olduğu yarışı Afyonkarahisar bu sene de alnının akı ile bitirmiş oldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Büyük Taarruz’un da 101. Yılı olması hasebi ile transanatolia rallisine ilimiz ev sahipliği yapacak. Dünyanın en iyi pisti, en iyi padoğu ve alt yapısına sahip olan Motor Sporları Merkezimizde ralliye katılan sporcularımızı o bölgede ağırlayacağız. 7 Eylül’de seyircilerimize özel bir gösteri de olacak. Sporun Merkezi dediğimiz Afyonkarahisar yine farklı bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Sayın Valimiz, Vekillerimiz ve TMF ile birlikte ilimize hiçbir masrafı olamayan bu organizasyonu da alnımızın akı ile bitirip ilimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğim gibi, bizi izlemeye devam etsinler diyorum. Girişler ücretsiz olacak, tüm halkımızı 7 Eylül Perşembe günü saat 17.30’da Motor Sporları alanımıza davet ediyorum” dedi. 

İLİMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Başkan Mehmet Zeybek’i tebrik eden Milletvekili İbrahim Yurdunuseven’de organizasyonun tanıtım açısından önemine vurgu yaptı. Yurdunuseven; “25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Kocatepe’den Kurtuluş Savaşımızın, Büyük Taarruz’un 101. yılını kutladık. Karadeniz’den Egeye iki deniz arasında sloganı ile Transanatolia organizasyonu ile sizinle birlikteyiz. Bu organizasyon bizde Kurtuluş Savaşımızın izlerini taşıyor. 2 Eylül’de başladı 9 Eylül’de İzmir’de sona erecek. Kurtuluş Savaşımızın geçtiği toprakları yeniden Transanatolia ile canlandırmış, yaşamış olacağız. Motor, otomobil, otobüs, ATV ve kamyon olmak üzere 5 kategoride 100’den fazla katılımcı farklı ülkelerden gelecek. Hem ilimizin hem de ülkemizin uluslararası tanınırlığına katkıda bulunacak. Afyon artık hem turizm anlamında hem de iç dış turizm anlamında marka şehir haline, ev sahibi şehir haline gelmeye başladı. Bu organizasyonun ne Belediyemize ne Devletimize hiçbir masrafı söz konusu değil. Tamamen kendi içinde yapılan bir organizasyon. Bizim kârımız Afyon’umuzun tanıtımı, gastronomimizin tanıtımı ve konaklama ile esnafımızın memnuniyeti söz konusu olacak. Motor Sporları alanını yapmak ile gerçekten müthiş bir iş yapmışız. Emeği geçen herkese, personelimize ve Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

AFYONKARAHİSAR SEYİRCİLİ ETABI 7 EYLÜL’DE

Uluslararası ralli yarışı Transanatolia 13. yılında, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak tarihi bir rotada düzenleniyor. 2-9 Eylül 2023 tarihleri arasında Samsun’da başlayan yarış, zaferin kazanıldığı toprak olan Afyonkarahisar’dan geçerek, 9 Eylül’de İzmir’de tamamlanacak. Yarışa, aralarında Yamaha, Honda, Ktm gibi profesyonel fabrika takımlarının da bulunduğu 13 ülkeden 122 yarışmacı ve 83 araç katılıyor. Transanatolia’ya bu yıl İtalya, İspanya, Portekiz, Fransa, Hollanda, İran ve İngiltere gibi ülkelerden katılım var. Rallide sporcular 17 il sınırından geçip, toplam 2.350 km yol yapacaklar. Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın en önemli organizasyonunun ardından, spor turizmi kapsamında Transanatolia rallisine ev sahipliği yapacağız. Yarışın yedinci gününde Afyon’a varacak olan 100’den fazla sporcu, Afyon halkına özel olarak planlanan seyirci etabında kıyasıya mücadele edecek. Girişlerin ücretsiz olacağı, 7 Eylül perşembe günü saat 17:30’da tüm gençlerimizi, hemşerilerimizi      Motor Sporları Merkezine bekliyoruz.” >>HÜDAYİ ACAR