Afyonkarahisar’da yaşayan 40 yaşındaki Meryem Arı, KOSGEB’in girişimcilik kursuna katılarak 6 yıl önce aldığı destekle lazer kesim makinelere temin etti. Arı, kurduğu atölyesinde kişiye özel ahşap ve pleksi levhalara yaptığı hediyelik eşyalarla dikkat çekiyor.

Afyonkarahisar’da yaşayan 40 yaşındaki Meryem Arı, çocuklarını büyütürken aynı zamanda ön lisans Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü eğitimini tamamladı. Evliliğinin ardından bir yandan aile sorumluluklarını yerine getiren Arı, diğer yandan girişimcilik hayalini gerçekleştirmek için adımlar attı. Arı, 6 yıl önce KOSGEB’in girişimcilik kursuna katıldı ve aldıkları destekle kendi iş yerini açmaya karar verdi. KOSGEB’in sağladığı 500 bin liralık destek ile lazer kesim makineleri temin eden Arı, Ambaryolu’nda takı ve hediyelik eşya üretimi yapan bir iş yeri kurdu. Eşinin 2017’de denetimli serbestlik kapsamında KOSGEB’de çalışması ve Arı’nın kadın girişimcilere yönelik destekleri öğrenmesi, bu girişim için bir dönüm noktası oldu.

SİPARİŞ ÜZERİNE ÜRETİM YAPIYORUZ

Arı, iş yerinde takı ve hediyelik eşya üretimi yaparak, yerel ekonomiye katkıda bulunuyor. Ahşap ve pleksi levhalardan yapılan hediyelik eşyalar arasında duvar saatleri, kapı süsleri, özel günler için magnetler, isimlikler ve çeşitli kutular bulunuyor. Sipariş üzerine üretim gerçekleştiren Arı, ürünlerinin satışından memnuniyet duyduğunu ve KOSGEB’in sağladığı destekle hayalini gerçekleştirdiğini belirtti.

SATIŞLARIMIZDAN MEMNUNUZ

Meryem Arı yaptığı açıklamada, “İşyerimi açtım, 1 yıl sonrada işlerimi geliştirmek istedim. KOSGEB’ten makine desteği alarak işimi büyüttüm, üretim yapıyorum. Pleksi ve ahşaptan hediyelik eşyalar yapıyorum. Hazır takı, çakmak, kolye gibi ürünlere isim yazarak kişiye özel hale getiriyorum. İşlerimiz gayet iyi, satışlarımızdan ilgiden memnunuz” dedi.

RİSK ALSINLAR

Taşoluk'un Güreşçi Kızları Ödüllendirildi Taşoluk'un Güreşçi Kızları Ödüllendirildi

“Ben iş kurmak isteyen kadınlarımıza risk almalarını tavsiye ediyorum” diyen Arı, “İş kurmaktan korkmasınlar. Bende risk alarak bu iş yerimi açtım. Arabamı satarak risk aldım. Kenara köşeye para atmak yerine o parayı değerlendirmek daha güzel olur. O yüzden tüm kadınlarımıza cesaretli olmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu. 

Mevlüt Tınas'ın Özel Haberi

Editör: GURBET TINAS