Afyon Haber

Karahisar Medya Grup’tan Rektör Prof.Dr Mehmet Karakaş’a Ziyaret

Abone Ol

YEREL BASIN OLMADAN ULUSAL BASIN DÜŞÜNÜLEMEZ

Ziyarette Yasemin Özcan Kaplan Mehmet Karakaş’a yerel basın hakkında neler düşündüğünü sordu. Mehmet Karakaş, Afyon basınının çok köklü bir basın olduğunu belirterek, yerel basının ulusal basına ışık tutuğunu yerel basın olmadan ulusal basının yetersiz kalacağını dile getirdi.

HEDEFLERİMİ TUTURDUM HATTA ÜSTÜNE ÇIKTIM

Prof.Dr Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin diğer üniversitelerle sıralama konusunda ve potansiyel konusunda ilk atandığım zaman pireyi deve göstermeyelim demiştim. 2019 yılından bu zamana sıralama konusunda hedeflerimi tutturdum hatta üstüne bile çıkartmayı başardım. Dedi.

ZİRAAT FAKÜLTESİ İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Sık sık halkın içinde olan Yasemin Özcan Kaplan, halkın ciddi bir ziraat fakültesi beklentisi olduğunu ve bunun ile ilgili ne tür çalışmalar yapıldığını sordu.

Bu soruya Mehmet Karakaş, Ziraat Fakültesi için atandığımdan beri sık sık Ankara’ya giderek görüşmeler yaptım, Farklı dosyalar oluşturarak YÖK’e bilgilendirmeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN POTANSİYELİNİN FARKINDAYIZ

Üniversite’deki bölümler hakkında yapılan sohbette Mehmet KARAKAŞ, Afyonkarahisar’ın potansiyelinin farkındayız mermer sektörü ve hayvancılık sektörünün Afyon için önemini biliyoruz ve buna istinaden bölümler açmaya özen gösteriyoruz. Dedi.  Devamında, Sandıklı için termal enerjinin ve sera sektörünün önemini bildiğimiz için ‘Seracılık’ bölümünü jeotermal enerjiyi de kapsayacak şekilde dizayn ederek açtık. Dedi 

 

GİTMEDİĞİM FABRİKA GİRMEDİĞİM KÜMES KALMADI

Akademi ve Sanayi iş birliğinin önemini vurgulayan KARAKAŞ, Sanayi işbirliği için gene kamuoyunda bir yanılgı olduğunu düşünüyorum, bu iş birliği için gitmediğim fabrika girmediğim kümes kalmadı. Diyerek konuştu.

 

 

ÖĞRENCİLER MERAK ETMESİN YETERİNCE YER VAR

Hızla artan ev fiyatlarından öğrencilerin zorluk yaşama ihtimalini vurgulayan Yasemin Özcan Kaplan’a KARAKAŞ, öğrencilerimiz merak etmesinler gerek il merkezindeki yurtlarımızın kapasiteleri gerek ilçelerdeki yurtlarımızın kapasiteleri kız öğrencilerimizin tamamını erkek öğrencilerimizin %70’ini barındıracak ölçüdedir. Dedi

Ziyaretimizden duyduğu memnuniyetini dile getiren Prof.Dr Mehmet KARAKAŞ Karahisar Medya Grup ailesine teşekkür etti. >> Tuğrul ŞAHİN