Afyon Haber

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Afyonkarahisar’a Geldi

Abone Ol

Kavuncu’ya İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve parti üyeleri de eşlik etti. Kavuncu yaptığı açıklamada, "İl teşkilatı ziyaretimiz devam ediyor. Sizlerden sonra teşkilatımız ile sohbet edeceğiz. Pençe kilit harekatında şehit sayımız 5’e çıktı. Allah rahmet eylesin.

Ziyaretlerimize deprem bölgesi ile başladık. Çok büyük bir felaket afet yaşadık o bölgede. Çok fazla vatandaşımızı kaybettik. Bölgeye dikkat çekmek ve oradaki yaraların hala kapanmadığına dikkat çekmek istedik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Biz her hafta sahada il teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz her bölgede parti ile alakalı olduğu gibi bir çok yerel gündemi de değerlendiriyoruz. Orta Anadolu’ya gittiğimizde TMO’da çok ciddi sıkıntıların yaşandığını gördük. Çiftçimiz rahatsız mağdur. Mazota yapılan zamlar çok mağdur etti.”

50+1 tüm partileri ittifaka zorluyor.

“Büyük Taaruz’un 101. yol dönümünde yeniden şahlanış adı altında bir etkinliğimiz olacak” diyen Kavuncu: "Bölge illerimiz de yoğun olarak bu faaliyete katılacak. Onun organizasyonu da değerlendireceğiz. Görev süresince teşkilatımızın beklentilerine anlayabilmek adına sürekli sahada olacağız. Genel Başkanımızın her konuşması önemlidir. ülkemizde ucube cumhurbaşkanlığı sistemi var. Ülkeyi yönetmek için yüzde 50+1 oy almanız lazım. Bu durum sadede bizi değil tüm partileri ittifaka zorunlu bırakıyor. Bu 50+1 partileri zorluyor. Bugün iyi bir şekilde irdelenmesi lazım” ifadelerini kullandı. 

Beklentimizin altında bir seçim yaşadık.

Genel seçimleri değerlendirerek kendileri dışımdaki partilerin oy oranlarına bakmadıklarını kaydeden Kavuncu: "Başka partinin aldığı sonuç bizi alakadar etmiyor. Bu genel seçimlerde tüm partiler hemen hemen hepsi oy kaybetti. Bizim ölçümüz iktidar olup olmamak yönünde oluyor. Bizim açımızdan başarılı bir durum değil. Beklentimizin altımda bir durum oldu. Aldığımız oy bizim için kıymetli. Biz 2018’deki oy oranınızı muhafaza ettik. Türk seçmeni iYİ partinin siyasetini çok önemsiyor. Ancak 2018’de verdiği oyun üstünü vermedi. Bizim bunu iyi analiz etmemiz gerekiyor. Biz bu ziyaretlerle önümüzdeki süreçlerde ne yapmamız gerektiğini yoğun olarak değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Teşkilatlarımızda büyük bir motivasyon var.

Yerel seçimlere de değinen Kavuncu: “Teşkilatlarınızda çok büyük bir motivasyon var. Seçimlere tek başına girme çerçevesinde hiç bir tereddütümüz yok. Partimize en güzel oy getirecek kişileri bulma konusunda muazzam bir çalışma var. İşbirliği konusunda ise genel merkezimizin vereceği bir karardır.”

Kavuncu, basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından toplantı baskına kapalı olarak devam etti. >>MEVLÜT TINAS