Başkan Mısırlıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasinin Kaleleri"

"Basın, kişilerin özel yaşamlarına ve kişisel özgürlüklerine saygı göstererek tarafsızlık ilkesiyle hareket etmektedir ve bu tutumuyla demokratik toplumların en büyük teminatlarından birini oluşturmaktadır.

Hapis cezasıyla aranan 4 şahsı polis yakaladı Hapis cezasıyla aranan 4 şahsı polis yakaladı

Gazetecilik, farklı görüşlerin ifade edildiği ve ortak yaşam kültürünü zenginleştiren bir alandır. Bu bağlamda, basın kuruluşlarımız etik kurallara ve hukuka saygılı, doğru ve tarafsız haber yapma sorumluluğu taşımakta ve bu rolüyle demokrasimizin ve meslek etiğinin korunmasına katkı sunmaktadır. Sorumlu basın yayıncılığı, aynı zamanda toplumsal gelişim ve bilinçlenmenin de önünü açmaktadır.

Ülkemizin birliğini ve beraberliğini tehdit eden zor zamanlarda yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız, devletin temellerine ve demokratik düzene destek veren sağlam bir duruş sergilemişlerdir.

"24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" vesilesiyle tüm basın çalışanlarını kutlarım. Yerel basınımızın geçmişte gösterdiği ilkeli ve tarafsız yaklaşımı gelecekte de devam ettireceğine olan inancımla, başarılarını ve saygınlığını artırmalarını temenni ediyor, her birine saygılar sunuyorum."

Editör: GURBET TINAS