Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinden 2 grup olarak katıldığı Uluslararası GASTRO Bodrum 2024 Üniversitelerarası Yemek Yarışmasında bir grup ikincilikle gümüş madalya almaya hak kazanırken diğer grup ise üçüncülükle bronz madalya olmaya hak kazandı. Uluslararası GASTRO Bodrum 2024 Üniversitelerarası Yemek Yarışması hakkında bilgiler veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkcı, “Festival kapsamında 13 farklı kategoride yarışma düzenlendi. AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak Üniversitelerarası Yemek Yarışması kategorisine 2 grup katılım sağladı. Üniversitelerarası Yemek Yarışması kategorisinde öğrencilerimizden Hamide Yalçın, Cemre Osmanoğlu ve Edanur Derin yarışmada başlangıç olarak Patlıcan Nekropol (Kurutulmuş patlıcan kabuğu yatağında bezelye silindiri içerisinde köz patlıcan ve mantar püresi), ana yemek olarak Soğansel (Biftek rulo içerisinde nar ekşili cevizli karamelize soğan, soğan çanağında meyveli sos ve sarımsak cipsi) tatlı olarak Flamingo (rulo baklava yufkası içerisinde manda kaymaklı Antep fıstığı kreması yanında çıtır süt köpüğü ve pamuk şeker) menüsü hazırlamışlardır. Hazırladıkları menü ile ikincilikle gümüş madalya kazanmışlardır. Üniversitelerarası yemek yarışması kategorisinde yarışan diğer grup öğrencilerimizden Serkan Arda, Gökhan Çağsal ve Ömer Altıntaş başlangıç olarak yenilebilir cacık, ana yemek olarak dil balığı ve tatlı olarak modernize edilmiş künefe menüsü hazırlamışlardır. Hazırladıkları menü ile üçüncülük alarak bronz madalya almaya hak kazanmışlardır” dedi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden 2 madalya
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Bodrum’da gerçekleştirilen Uluslararası GASTRO Bodrum 2024 Üniversitelerarası Yemek Yarışmasında 2 madalya kazandı.
Bunlar da ilginizi çekebilir