Afyonkarahisar'da perakende satış yerleri denetlendi Afyonkarahisar'da perakende satış yerleri denetlendi

Bu yıl 743.üncüsü düzenlenen “Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine her yıl olduğu gibi yine Afyonkarahisar çadırları ziyaretçilerin uğrak yeri ve gözdesi oldu.

İlimizi temsilen şölene Dünya Yörük Türkmen Birliği, Karakoyunlular Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Ertuğrul Gazi Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Osman Taşpınar ve Yönetim kurulu katıldı.  Yörük Şenlikleri hakkında konuşan Başkan Osman Taşpınar: “Derneğimiz 1998 yılında kurulmuş olup Türkiye’deki ilk beş dernek arasındadır. Biz Afyonkarahisar olarak 24 yıldır Ertuğrul Gazi atamızı ziyaret ederiz. İlimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Bilecik Valimizi Söğüt Belediye Başkanı ve emeği geçen tüm çalışanları ve katılımcı dernek ve federasyon üyelerine teşekkür ediyorum. Bu yıl Dernek ve federasyonlarımızdan aşırı bir katılım vardı. Kıl çadırın kurulmadığı hiçbir yer kalmamış. Tertip edilen tüm etkinlikler dolu dolu geçti. Haluk Levent konserinde iğne atsanız yere düşmeyecek şekildeydi. Bizim Federasyon ve dernek olarak iki çadırımız vardı. Çadırımızı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Rahmetli Alparslan Türkeş’in kızı Adana Milletvekili İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ayyüce Türkeş  TAŞ Afyonkarahisar MHP eski Milletvekili Müjdat Kayayerli TRT 1 Dizi sanatçıları, İşadamlarımız Bürokratlarımız ile halkımız ziyaret etmişlerdir”dedi.

“İLİMİZİ TEMSİL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Osman Taşpınar: “Program’ın ilk gününde Türkiye’nin her ilinden katılım sağlayan dernek başkanlarımız ve üyelerine  Afyonlu Yörük Annelerimizin yapmış olduğu Bükme ve ağzı açık ikram edilmiştir. İkinci ve üçüncü günlerde ise Afyon Lokumu, Leblebisi, ve Keçi derisinden yapılmış olan Yayık ta ayran ikram edilmiştir. Bize bu imkanı sağlayan işadamlarımıza, annelerimize, dernek yönetim kuruluma teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Gelecek sene inşallah Valiliğimiz önderliğinde İl Kültür Müdürlüğümüz, Belediye Başkanlığımız ile birlikte ilimizi her alanda en güzel şekilde temsil edeceğimizi umut ediyorum”dedi. >>İZZET IŞIK

Editör: GURBET TINAS