Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Dünya Emzirme Haftası” dolayısıyla anne sütü ile beslenmenin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında bilgilendirme stantları kuruldu.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde 1-7 Ekim “Dünya Emzirme Haftası” nedeniyle anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmak için anlamlı bir dizi etkinlikler düzenlendi. Emzirmenin önemi, hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, anne sütünün özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında her yıl 1- 7 Ekim “Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır. “Bebek Dostu Hastane” ünvanına sahip olan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 1-7 Ekim “Dünya Emzirme Haftası” çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmak için anlamlı ve güzel bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Halk Sağlığı Başkanlığı hastane yöneticileri ve hemşireler katıldı.     

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Hastane B blok zemin katta düzenlenen etkinlik çerçevesinde stand açılarak emziren annelere çeşitli hediyeler ve eğitici broşürler verildi. Uzmanlar, anne sütünün bebek sağlığı için hayati bir rol oynadığını vurgulayarak, annelere bebeklerini ilk 6 ay boyunca yalnızca anne sütü ile beslemeleri gerektiğini hatırlattı. Anne sütünün, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve fiziksel ile zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sağladığı konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.

ETKİNLİKLER HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Yeni annelere ve anne adaylarına, emzirme teknikleri ve emzirme sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklarla nasıl başa çıkabilecekleri uygulamalı olarak gösterildi. Emzirmenin yaygınlaşması ve annelerin bu süreçte doğru destek alabilmeleri adına bu tür etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi.

İGM’de gündem; Filistin İGM’de gündem; Filistin

Editör: GURBET TINAS