Belediye Başkanı Veysel Topçu’nun talimatıyla hazırlanan program, 21 Mart 2025 Cuma günü Dinar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dazkırı’da eğitimcilerden anaokuluna sevgi dolu bir dokunuş Dazkırı’da eğitimcilerden anaokuluna sevgi dolu bir dokunuş

Etkinlikte, vatandaşlar Ramazan ayının geleneksel ruhunu yansıtan gösterilere büyük ilgi gösterdi. Program, Ramazan davulcusunun ritmik ezgileriyle başlayıp, Aşuk ile Maşuk oyunlarıyla izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Geleneksel Türk tiyatrosunun en sevilen örnekleri arasında yer alan Katip ve Katibe Kanto gösterisi ile Hacıvat ve Karagöz gölge oyunları sahnelendi. Ayrıca çocuklar ve aileler, Osmanlı macunu ikramı ve Nasrettin Hoca gösterileri eşliğinde unutulmaz dakikalar geçirdi.

Gece sonunda Dinar Belediyesi Meclis Üyesi Murat Ceylan, gösteride emeği geçen ekibe çiçek takdim ederek teşekkür etti. Dinar Belediyesi, Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği benzer etkinliklerle kültürel mirasın yaşatılmasına katkıda bulunmaya devam edeceğini duyurdu.