"Kalbin doğal ritmi korunuyor"

Dr. Kaya, çalışan kalpte bypass tekniğinin geleneksel yöntemlerden farklı olarak kalbin durdurulmadan gerçekleştirildiğini vurguladı. "Bu yöntemle cerrahi müdahale sırasında kalp kendi ritminde çalışmaya devam ediyor ve doğal dolaşım korunuyor. Bu da hastalarda iyileşme süresini belirgin şekilde kısaltıyor" dedi.

Riskli hastalar için büyük avantaj

Özellikle yaşlı, şeker ve tansiyon hastası gibi yüksek risk grubundaki bireyler için bu yöntemin önemli avantajlar sunduğunu ifade eden Dr. Kaya, "Kalbin durdurulmadığı bu ameliyat sayesinde, organlara giden kan akışı kesintiye uğramıyor. Böbrek yetmezliği veya beyin hasarı gibi komplikasyonlar daha az görülüyor, dolaşım sistemi korunduğu için emboli riskleri minimize ediliyor" diye konuştu.

Özel Fuar Hastanesi’nde hayata dönüş hikayesi Özel Fuar Hastanesi’nde hayata dönüş hikayesi

"5-6 damara kadar bypass mümkün"

Ameliyat sürecine ilişkin bilgiler de paylaşan Dr. Kaya, çalışan kalpte bypass sırasında özel cerrahi ekipmanlar kullanıldığını belirterek, "Bu yöntemle atmaya devam eden kalpte milimetrik müdahaleler yapılabiliyor. Ameliyat genellikle 1,5-2 saat sürüyor, aynı anda 5-6 damara kadar bypass işlemi gerçekleştirilebiliyor ve hasta birkaç gün içinde taburcu olabiliyor" dedi.

Yüksek güvenlik ve hızlı sonuçlar

Kalbin durdurulmadan gerçekleştirilen bu ameliyatın, özellikle kalp fonksiyonları zayıf ve yaşı ileri olan hastalar için güvenli bir seçenek olduğunu belirten Dr. Kaya, "Cerrahın tecrübesiyle birleştiğinde bu yöntem, hem güvenli hem de hızlı sonuçlar veriyor. Daha az travmayla hastalar sağlığına kavuşabiliyor. Çalışan kalpte bypass, kalp cerrahisinde önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.