Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gastronomi Birimi tarafından festival alanında açılan “Gastro Afyon” standı, festivalin en çok ilgi gören standı oldu. Afyonkarahisar'ın ünlü lezzetlerinden sucuk döner, musakka, bükme, haşhaşlı lokum ve ekmek kadayıfı gibi birçok ürün, festivale katılanların beğenisine sunuldu. Bu eşsiz tatlar ünlü şeflerin de büyük ilgisini çekti. Şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı festivalde Başkan Burcu Köksal, “Yerel Yönetimlerin Gastronomi/Gastronomi Turizmi Üzerindeki Önemi” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.
“BODRUM HALKININ MİSAFİRPERVERLİĞİNİ VE DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ”
Afyonkarahisar Belediyesi olarak festivale onur konuğu olarak katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Burcu Köksal, “Yöresel lezzetlerimizi 12 ülkeden gelen ünlü şeflere ve Bodrum halkına tanıtıyoruz. Damakları şenlendiren lezzetlerimiz festivale adeta damga vurdu. Afyonkarahisar'ın eşsiz lezzetlerini tanıtmak ve dünya ile buluşturmak bizim için büyük bir onur. Bodrum halkının misafirperverliğini ve desteğini unutmayacağız. Bu lezzetler, sadece Afyonkarahisar'ın değil, Türkiye'nin gastronomi hazinesinin birer parçası. Dünya mutfağına katkımızı göstermekten gurur duyuyoruz. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerde Afyonkarahisar Belediyesi olarak gastronomi dünyasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve festivale destek veren herkese misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Belediye Başkanı Burcu Köksal, daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret ederek misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.