Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’da devam eden yatırımları basın mensupları ile yerinde inceledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan gezi de, Başkan Yardımcısı Benol Kaplan da hazır bulundu. Başkan Zeybek ile gazeteciler 11 noktada devam eden yatırım ve çalışmaları yerinde gözlemlerken ilkönce trafikte tek yön uygulamasına geçilen Ambaryolu gezildi.

KAPALI SPOR SALONUNA TAM NOT

Başkan Zeybek ve gazetecilerden oluşan grup daha sonra Sahipata Mahallesi’ne yapılan Kapalı Spor Salonunu gezdi. Başkan Zeybek burada yaptığı açıklamada; “Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi, kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve spor ile yetişmesi bizim önceliğimiz. Bu nedenle Afyonkarahisar’ımızda spor ile ilgili hangi konu olursa olsun destek veriyoruz. Atıl durumda olan Sahipata Spor Salonumuzu da çok çalışarak ihya ettik. Biz de gençlerimizi sporla buluşturarak hem sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını hem de sosyal becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” dedi.

MALİYETİNE HALKA EKMEK SATIYORUZ

Roketleri Teknofest 2024'te fırlatıldı Roketleri Teknofest 2024'te fırlatıldı

Başkan Zeybek ve beraberindekiler daha sonra Afyonkarahisar Fuar Alanında hizmete başlayan Halk Ekmek Fabrikasını inceledi. Burada farika binasını gezen grup daha sonra üretilen bükme ve ekmek gibi ürünlerin tadına baktı. Ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zeybek; “Üretimimizin maliyetini hesapladık ve biz şu anda maliyetine halkımıza ekmeği satıyoruz. Ekmeği 5 TL’den satıyoruz. Sadece somun ekmek değil ayrıca acı mayalı olarak ekmekte üretiyoruz, bu ekmeklerimizi klasik fırınlarımızda doğalgaz yakıtı kullanarak üretiyoruz. 800 gram ve 1200 gram olarak acı mayalı, patatesli ev ekmeği üretiyoruz. Ürettiğimiz ekmeklerimizi şehrimizin farklı bölgelerinde büfeler açarak halkımızın satışına sunuyoruz. Maliyeti kurtarıyor, bölgemizdeki en ucun halk ekmeği satıyoruz ve satmaya da devam edeceğiz” dedi.

MİLLET BAHÇESİ AFYON’A ÇOK YAKIŞACAK

Başkan Zeybek ve gazeteciler daha sonra Garnizon Millet Bahçesi’nde devam eden çalışmaları yerinde gördü. Millet bahçesinde devam eden hummalı çalışmada Başkan Zeybek’de eline malayı küreği alarak duvar ördü, çalışanlara da işlerinde kolaylıklar diledi. Yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Zeybek, tüm Afyonkarahisar‘a hizmet verecek güzel bir Millet Bahçesi’nin yakın zaman açılacağını ifade etti. 80 bin metrekare alana kurulan parkın içerisinde çocuk alanlarından, yeşil alanlara, eğlence merkezlerinden, kafeteryalara kadar birçok tesisin olacağını kaydeden Zeybek, Millet Bahçesi’nin Afyonkarahisar’a çok yakışacağını söyledi.  

TÜM YATIRIMLAR İNCELENDİ

Başkan Zeybek ve beraberindeki gazeteciler daha sonra teleferik inşaatının devam ettiği alanı gezdi. Afyonkarahisar’ın vizyon projelerinden olan teleferik çalışmasının yakın zamanda tamamlanması hedeflendiği kaydedildi. Öğleden sonraya kadar devam eden gezide, Gastronomi Sokağı, Yoncaaltı Çarşı ve Kapalı Otopark, Saraydüzü Kamp Merkezi, Evlendirme Dairesi ve Millet Kütüphanesi yatırımlarında devam eden çalışmalar incelendi.

SÖZ VERDİĞİMİZ 37 PROJEDEN 34’ÜNÜ YAPTIK      

Gezi boyunca Başkan Zeybek gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Başkan Zeybek gezinin sonunda açıklamalarda bulundu. Zeybek şöyle konuştu; “Sabah 09.00’dan beri Afyonkarahisar’daki basın mensuplarımızla yaptığımız projeleri yerinde inceledik. Şuanda en son Millet Kütüphanesi olarak yaptığımız binayı inceledik. Yapılan projelerimiz Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun. Afyonkarahisar’ımızı elimizden geldiği kadar güzelleştirme tarihi dokularını ön plana çıkarmaya gayret sarf ediyoruz. Seçimden sonra Afyonkarahisar’da 37 projemizden 34’nü gerçekleştirdik. Bazı durumlardan dolayı 3 tanesini yapamadık.  Çocuk Üniversitesi yapalım diye söz verdik girişimde bulunduk. Sanayi Bakanlığı belediye eğitim işiyle uğraşamaz dedi ve müsaade etmedi. Bağ- Kur binasını satın almıştık oraya mekanik otopark yapacaktık. Demir fiyatlarında afaki yükseliş olduğu için bir sonraki döneme öteledik. Birde şehir kapılarımız vardı. Yani Afyonkarahisar’ın özelliklerini ön palana çıkaran kapılar yapacaktık. Ankara girişi modern Türkiye’yi simgeleyecek ay yıldızlı bir giriş düşündük. Mevlevilikte Konya’dan sonra ikinci başkent olduğumuz için Konya girişini Mevleviliği ön plana çıkaran bir giriş düşünmüştük. Kütahya girişine termali ön plana çıkaran bir giriş kapısı ve İzmir girişine de zaferi ön plana çıkaran giriş kapı düşünmüştük. Bu 3’ünü gerçekleştiremedik. Bunun yanında söz vermediğimiz 40'dan fazla projeyi de hayata geçirdik.” 

3 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK

Şehirde devam eden daha birçok çalışmanın olduğuna dikkat çeken Başkan Zeybek; “Paşa Camii yarım kalmıştı, bitirdik. Afyon’a yakışır bir tarihi camiyi gün yüzüne çıkardık. Toplamda baktığımızda 3 milyar TL’lik yatırım tutarımız var. Biz herhangi bir gayrimenkul falanda satmadık. Tamamen uygulamış olduğumuz tasarruf tedbirleri ve İller Bankası’ndan gelen ödeneklerimizi verimli kullanarak bu çalışmalarımızı yaptık.” Açıklamalarının ardından Başkan Zeybek ve gazeteciler beraber yemek yemesi ile gezi programı sona erdi.  >>MEVLÜT TINAS

  

Editör: İbrahim Artıç