Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, 2024 yılının ilk altı ayını değerlendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Özel İdaresi Birim Müdürleri ve gazeteciler katıldı. Başkan Siper düzenlediği toplantıda 2024 yılının yatırım programı ilçelere toplamda 184 milyon 133 bin TL aktarıldığını söyledi. Başkan Siper, “Afyonkarahisar İl Özel İdaresi olarak, 13 müdürlüğümüzle 2024 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiğimiz faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu süre zarfında, ilimizin kalkınması ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin artırılması amacıyla çeşitli alanlarda önemli projeler hayata geçirdik. Eğitimden altyapıya, sosyal hizmetlerden ekonomik gelişime kadar geniş bir yelpazede yürüttüğümüz çalışmaların detaylarını sizlerle paylaşarak, ilimizin geleceğine yönelik atılan adımları vurgulamak istiyoruz” dedi.

İÇME SUYU PROJELERİ İÇİN 19 MİLYON TL AYRILMIŞTIR

Başkan Siper, 2024 yılı için performans planı ve mali bütçe dahilinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına devam ettiğini ve içme suyu projeleri için 19 milyon TL ayrıldığını belirtti. Başkan Siper, “Yatırım programında yer alan 87 köyde inşaatların etüt ve projeleri tamamlanarak ihale sürecine geçilmiştir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 30 adet içme suyu inşaatı tamamlanmış olup, 22 adet içme suyu inşaatı hala devam etmektedir” dedi.

70 KÖYDE KANALİZASYON İHALE SÜRECİNE GEÇİLDİ

Kanalizasyon çalışmaları kapsamında projeler için 18 milyon TL tahsis edildiğini söyleyen Siper, “Yatırım programında yer alan 70 köyde kanalizasyon inşaatlarının etüt ve projeleri tamamlanarak ihale sürecine geçilmiştir. Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalarda toplamda 31 adet kanalizasyon işinin inşaatları tamamlanmışken,15 adet işin yapım süreci hala devam etmektedir” dedi.

Afyonkarahisar'ın Lezzetleri Bakü'de İslam ülkelerini büyüledi Afyonkarahisar'ın Lezzetleri Bakü'de İslam ülkelerini büyüledi

ASFALT ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA 103 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

Başkan Siper, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımda güvenliği sağlamak adına yol ve asfalt yapımlarının devam ettiğini belirtti. Siper, “Yapılan çalışmalar kapsamında Afyonkarahisar beldelerinde toplam 48,6 km’lik sıcak asfalt çalışması tamamladı. Bu projeler kapsamında toplamda 103 milyon TL harcama yapılmıştır. 420 köyümüzde hasat zamanı arazi yollarında bakım onarım ve tesviye çalışması yapılmaktadır” dedi.

9 EĞİTİM KURUMUNUN İNŞASI TAMAMLANDI

İl Özel İdaresi olarak eğitim ve öğretime önem verdiklerini belirten Başkan Siper, “2 adet anaokulu, 4 adet ilkokul, 2 adet ortaokul ve 1 adet lise inşaatı olmak üzere toplamda 9 adet eğitim kurumunun inşası tamamlanmış ve bu projeler için 119 milyon TL harcama yapılmıştır”. Yatırımların sadece tamamlanan projelerle sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Siper, “10 adet anaokulu, 9 adet ilkokul, 6 adet ortaokul, 5 adet lise inşaatı, 2 adet öğrenci pansiyonu, 4 adet atölye ve 1 adet çok amaçlı salon inşası olmak üzere toplamda 37 adet yatırım projesi devam etmektedir” dedi.

HÜKÜMET KONAKLARI YAPIMI DEVAM EDİYOR

Hükümet konakları yapımının devam ettiğini belirten Başkan Siper, “ 2024 yılı Temmuz ayına kadar Bakanlık Tahsisli Ödenek olarak 380 milyon TL, Özel İdare Tahsisli ve Ek Bütçe ile Ayrılan Ödenek olarak ise 71 milyon TL harcama gerçekleştirmiş bulunmaktayız”.

AFYONKARAHİSAR İL ÖZEL İDARESİ, 2 BİN 39 ADET TAŞINMAZIN MÜLKİYETE SAHİPTİR

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, il merkezi ve bağlı ilçelerinde bulunan toplam 2.139 adet taşınmazın mülkiyetine sahip olduğunu belirten Başkan Siper “2024 yılında yapılan işlemlere göre, 9 adet taşınmaz mal satışı, 4 adet taşınmaz mal kiralama, 16 tahsis, 4 kamulaştırma ve 28 taşınmaz tespit işlemi gerçekleştirilmiştir” dedi. Başkan Siper, “Bu işlemler sonucunda elde edilen gelirlere bakıldığında ise, toplamda 8 milyon TL taşınmaz satış geliri, 1 milyon TL taşınmaz mal kiralama geliri ve 72 bin TL ecrimisil geliri elde edilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Başkan Siper, “Tarımsal hizmetlerin geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla çeşitli projeler üzerinde çalışmalar yürüttüklerini ve gerçekleştirilen ihalelerde alınan ürün ve ekipmanlar, tarım sektörünün verimliliğini artırmakta ve çiftçilere destek olduklarını belirtti. Başkan Siper, “Bal arılarında varroa hastalığı için ektoparaziter alımı, mastitis dedektörü alımı, otomatik protein tayin cihazları HPCL (yüksek performanslı sıvı kromatografi sistemi) cihazları gibi modern ekipmanların satın alınarak üreticilerin yanında olduk. Tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile ekoloji değerlendirme raporu hazırlama gibi projeler de sürdürülmekte olup bu çalışmalarla hem tarım sektörünün çeşitlendirilmesine katkı sağlanmakta hem de doğa dostu uygulamaların yaygınlaştırılmasına öncülük edilmektedir” dedi.

İLÇELERE TOPLAMDA 184 MİLYON 133 BİN TL AKTARILDI

Başkan Siper düzenlediği toplantıda 2024 yılının yatırım programı ilçelere toplamda 184 milyon 133 Bin TL aktarıldığını söyledi. Başkan Siper, “Ayrılan ödenekler kapsamında parke işleri için ayrılan miktar 15 milyon TL, halı saha, çok amaçlı salon, köy konağı için ayrılan miktarın 45 milyon TL, Milli Eğitim, bakım onarım için 21 milyon 633 Bin TL, il geneli yatırım miktarı için ayrılan bütçenin 91 milyon TL, gençlik spor için ayrılan miktarın 2 milyon TL , Sağlık İl Müdürlüğü için 2 milyon 50 TL, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ise 7.5 milyon TL aktarıldığını” belirtti.

İL GENEL MECLİSİNDE 212 KARAR ALINDI

Başkan Siper, 2024 yılının ilk yarısında İl Genel Meclisi tarafından toplam 6 toplantı ve 31 birleşim gerçekleştirilmiş olup, bu toplantılarda toplam 212 karar alındığını belirtti. Başkan Siper, “Gerçekleştirilen bu faaliyetler, ilimizin kalkınması ve halkımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük önem taşımaktadır. İl Genel Meclisi olarak, çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğimizi ve projelerimizi hayata geçirerek ilimizin gelişimine katkıda bulunacağımızı belirtmek isteriz” dedi. >>İBRAHİM ARTIÇ

Editör: GURBET TINAS