AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Nazmiye Tuğral ve İnsan Hakları Başkanı Murat Bozok eşlik ettiler. Basın toplantısında hem yerel gündemi hem de ulusal gündemi değerlendiren Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim şu ifadelere yer verdi, “Öncelikle Diyarbakır’da vefatından 19 gün sonra cenazesine ulaşılan Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan konunun yakın takipçisi olacağını belirtmiştir. Bizlerde bu vahşete sebep olup Narin kızımızı canice katleden kişi ya da kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyoruz. Ağustos ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,47 oranında artarken, yıllık bazda yüzde 51,97'ye gerilemiş bulunuyor. Bu gelişme, Türkiye ekonomisinin enflasyonla mücadelesinde olumlu sonuçlar verdiğinin bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, enflasyondaki bu düşüşün önümüzdeki dönemde refah seviyesi ve gelir dağılımı üzerinde pozitif etkiler yaratacağını vurguladı. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, yılın son çeyreğinde aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş beklediklerini ve yıl sonu enflasyon oranının tahmin edilen aralıkta gerçekleşeceğini belirtti. Bu açıklamalar, AK Parti hükümetimizin ekonomik politikalarının etkili olduğunu ve hedeflere uygun bir şekilde ilerlediğini göstermektedir.”

MUHALEFETİN "YÜKÜ VATANDAŞ ÇEKİYOR" SÖYLEMİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Sevim konuşmasının devamında: “ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıkladı. Programda, 2024'te büyümenin yüzde 3,5, 2025'te yüzde 4, 2026 ve 2027 yıllarında ise sırasıyla yüzde 4,5 ve yüzde 5 oranlarına ulaşması planlanmakta olduğunu söyledi. Bu hedefler, Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir bir şekilde devam ettireceğini ve istikrarlı bir ekonomik yönetim anlayışının benimsendiğini göstermektedir. Enflasyonun ise 2024'te yüzde 41,5'e, 2025'te yüzde 17,5'e ve 2026 yılında yüzde 9,7'ye düşerek 2027'de yüzde 7 ile tek haneli seviyelere gerilemesi beklenmektedir. AK Parti’nin ekonomi yönetimiyle, enflasyonun düşürülmesi ve büyüme hedeflerinin yakalanması konusunda ciddi adımlar atmıştır. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vurguladığı gibi, vergi politikalarında adaletin sağlanmasına yönelik reformlar da AK Parti’nin ekonomi yönetiminin başarılı sonuçlar doğurduğunu göstermektedir. Muhalefetin "yükü vatandaş çekiyor" söylemi gerçeği yansıtmamakta, aksine AK Parti hükümetinin vergi adaletini gözeten politikaları sayesinde daha dengeli bir gelir dağılımı sağlanmaktadır.  Bu bağlamda, AK Parti’nin ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede ve ekonomik büyümede önemli kazanımlar elde etmektedir. Orta Vadeli Program çerçevesinde alınan tedbirler, Türkiye’nin gelecekte ekonomik refahı ve istikrarı yakalaması için sağlam bir temel oluşturacaktır” dedi.

REFORM NİTELİĞİNDE ADIMLAR ATILIYOR

“Bakanımız İbrahim Yumaklı, tarımda mazot ve gübre desteğinin devam ettiğini, yeni modelle bu yardımların nakit olarak çiftçilere sağlanacağını belirtti” diyen Sevim: “Planlamaya uygun üretim yapan çiftçiler için mazotun yüzde 100’ü, gübrenin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak. Türkiye, 68,5 milyar dolarlık tarımsal hasılayla Avrupa’da birinci sırada yer almakta ve ekilebilir toprakların yüzde 77’sinde üretim planlaması yapılmış durumdadır. Bu adımlar, Türkiye’nin tarımda güçlenerek ilerlediğini göstermektedir. Katil İsrail’in Filistin’i işgalinin 340. gününde bir kez daha siz değerli basın mensuplarının huzurunda kınadığımızı belirtiyor orada çocuk, kadın demeden katledilen masum sivilleri rahmetle anıyoruz. Bu soykırımın bir an önce bitmesinin ise en büyük temennimiz olduğunu belirtmek istiyoruz. Dış İşleri Bakanımız Hakan Fidan, yakından takip ettiği Filistin meselesinde, Türkiye’nin Filistin’e desteğinin süreceğini vurguladı. AK Parti hükümeti olarak, bölgesel barış ve istikrar için dış politikada güçlü ve çözüm odaklı bir tutum sergilemeye devam edeceğiz. Yeni yılın ilk zilinin çalmasıyla birlikte başlayan 2024 – 2025 eğitim öğretim yılında Millî Eğitim Bakanlığımız öğrencilerin "Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması" temalı dersle başlayacağını duyurdu. AK Parti, milli ve manevi değerlere sahip çıkan genç nesiller yetiştirme konusundaki kararlılığını eğitim politikalarıyla ortaya koymaktadır. Eğitimde reform niteliğinde adımlar atılarak, öğrencilerin geleceğe daha donanımlı hazırlanması hedeflemekteyiz. Bu açıklamalar, AK Parti hükümetimizin her alanda Türkiye’yi daha güçlü bir geleceğe taşıma vizyonunu somut projeler ve reformlarla hayata geçirdiğini göstermektedir” ifade etti.

KONGRE TAKVİMİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ

İl Başkanları ve Milletvekilleri 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılışında öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelerek yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını dilediklerini hatırlatan Sevim: “AK Parti İl Başkanımız Av. Turgay Şahin göreve geldiği ilk günden beri teşkilatlarımızla birlikte gece gündüz demeden hemşehrilerimizle bir arada bulunuyor. İl Başkanımız Av. Turgay Şahin geçtiğimiz haftada yoğun çalışma temposunu sürdürerek, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Erkan Kandemir başkanlığında gerçekleştirilen video konferans toplantısına katıldı. Partimizin 8. Olağan Kongre süreci başlatıldı. Bu sürecin hem teşkilatımızı güçlendireceğine hem de hemşehrilerimizle olan bağlarımızı daha da pekiştireceğine inanıyoruz. İl Koordinatörümüz, Tekirdağ Milletvekillimiz Mestan Özcan ve Milletvekilimiz Av. Ali Özkaya’nın katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz il yürütme ve yönetim kurulu toplantılarında şehrimizde partimizle ilgili kongre sürecine dair değerlendirmelerde bulunduk. İlçe koordinatörlerimiz saha çalışmalarını titizlikle sürdürüyorlar. Önümüzde ki günlerde kongre takvimimizi açıklayacağız. Afyonkarahisar’da il başkanımız, milletvekillerimiz ve tüm teşkilatlarımızla birlikte şehrimize hizmet etmeye devam ediyoruz. İl Başkanımız Av. Turgay Şahin, Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven ve Dr. Hasan Arslan yerel ziyaretlerle hemşehrilerimizin sıklıkla yanında oluyor.  Ayrıca Milletvekillerimiz TBMM’de Afyonkarahisar için çalışmalarına devam ediyorlar. İlçelerdeki teşkilat ve esnaf ziyaretlerine aralıksız devam eden İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz, hemşehrilerimizle buluşarak talep ve önerilerini dinlemeye devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

DURMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Taşoluk'un Güreşçi Kızları Ödüllendirildi Taşoluk'un Güreşçi Kızları Ödüllendirildi

Sevim: “Afyonkarahisar için çalışmaya, halkımızın sorunlarına çözüm üretmeye ve partimizin hizmet anlayışını daha da ileri taşımaya kararlıyız. Teşkilatımız, milletvekillerimiz ve tüm gönüldaşlarımızla birlikte durmadan çalışmaya devam edeceğiz. CHP İl Başkanı yaptığı basın açıklamasında, Atatürk’ün iki büyük eserinden birinin Türkiye Cumhuriyeti, diğerinin ise Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ifade etmiş. Cumhuriyet ve CHP’yi aynı kefedeki iki miras olarak değerlendirmesi başlı başına hezeyandır, aymazlıktır. Zira bugün geldiğimiz noktada CHP Cumhuriyetimizin banisi, İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu değerleri tamamıyla hiçe saymaktadır. Milliyetçiliği hukuken mümkün olmayacağını çok iyi bildikleri halde, Afyonkarahisar’da ki göçmenlere yönelik nikah ücretlerini 25 kat artırmaktan ibaret sanan bu senaryocu zihniyet gerçekten milli değerlere sahip olsaydı; Dünya Motokros Şampiyonası’nda sahne alan her platformda Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını savunan, teröristlerin uzantısı DEM Parti sempatizanı, şarkıcı müsveddesi Ceylan Ertem’in, zaferin kazanıldığı, yiğidin harman olduğu, milliyetçiliğin kalesi Afyonkarahisar’da "sol yumruklar havaya" diyerek zafer işareti yapmak suretiyle bölücülük propagandası yapmasına müsaade etmez, tepki gösterirdi. Ancak ne CHP’li Belediye Başkanından ne de il Başkanından en ufak bir kınama dahi işitmedik. Dünya Motokros Şampiyonası'nın şehrimizde düzenlendiği ve okulların açılacağı bu önemli haftada, tüm dünyanın gözü Zafer'in Başkenti'ne çevrilmişken hem şehir dışından gelen misafirlerimiz hem de değerli hemşehrilerimiz ne yazık ki büyük bir trafik sıkıntısı yaşadı. Güzergâhta devam eden ve bir türlü tamamlanamayan yol çalışmaları, trafiği adeta kilitledi. Zaten popülizm uğruna alınan anlık bir kararla hayata geçirilen ücretsiz otopark uygulaması şehrimizin trafiğini keşmekeş hale getirmiştir. Özellikle organizasyonun ve okul açılış tarihlerinin günler öncesinden belli olmasına rağmen, CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanının bu durumu ön görememesi büyük bir eksikliktir” diye konuştu.  >>MEVLÜT TINAS

Editör: GURBET TINAS