Afyon Haber

Başkan Cengiz, derneğin çalışmalarını anlattı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, düzenlediği basın toplantısında Etem Tem Fotoğraf Yarışması ve ADD’nin yaz dönemi çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Abone Ol

ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, Etem Tem Fotoğraf Yarışması’nı Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olarak tanımladığı Afyonkarahisar’ın tanıtımı için bu yarışmayı düzenlediklerini belirtti. Başkan Cengiz, “Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olarak tanımladığımız Afyonkarahisar’ın tanıtımını yapmak, ilimizin tarihi merkezlerine dikkat çekmek ve Atatürk ile silah arkadaşlarının aziz hatıralarını yad etmek amacıyla Etem Tem Fotoğraf Yarışması düzenlemek istedik. 2018 yılında bu talebimizi dönemin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a sunduğumuzda, Sayın Çoban talebimizi geri çevirmedi. Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi adına hemen bir protokol imzaladık. Protokolde belediyemizin ve derneğimizin yükümlülükleri açıkça belirtildi. Buna göre, Etem Tem Fotoğraf Yarışması ödüllü olacak, Afyonkarahisar’ın kurtuluş günü olan 27 Ağustos’ta Taş Medrese’de sergimiz açılacak ve Zafer Haftası kutlamalarının ardından, Büyük Taarruz’un son aşamasında düşmanın Türk askeri karşısında geri çekildiği il ve ilçelerde sergimiz devam edecekti. 2019’daki yerel seçimde Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Mehmet Zeybek ile de projemizi sorunsuz bir şekilde sürdürdük. Bu süreçte Afyonkarahisar Valilerimiz Sayın Mustafa Tutulmaz, Sayın Gökmen Çiçek ve Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da her zaman desteklerini esirgemediler”  diye konuştu.

“BELEDİYE TARAFINDAN ARAÇ DESTEĞİ KALDIRILDI”

Daha önce Afyonkarahisar Belediyesi tarafından araç desteği verilen Ege bölgesi ziyaretler için, bu yıl  verilmeyeceğini ifade eden Cengiz, “Yarışmamız, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından onaylanarak prestijli yarışmalar kategorisine alındı. 2024 yılında, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burcu Köksal’ın selamıyla Uşak, Manisa ve İzmir’de temaslarda bulunduk ve bu iller ile ilçelerimizin kurtuluş günleri programlarına Etem Tem Fotoğraf Yarışması Sergisi’ni dâhil ettik. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, hangi konuda destek istesek hep yanımızda oldu ve bize liderlik etti. 27 Ağustos 2024’te Afyonkarahisar Taş Medrese’de düzenlediğimiz sergi açılışında Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilimiz Sayın Gülizar Biçer Karaca ile hatıra fotoğrafı çektirdik. Bu fotoğraf, aslında benim ya da derneğimizin değil, Atatürk’ün birleştirici gücünün bir yansımasıydı. Sayın Valimiz sağ olsun, Afyonkarahisar’daki uzlaşma ortamına benim ve derneğimizin katkı sağladığını vurguladı. Ben de kendilerine teşekkürlerimi sundum. Ancak bundan sonra işler değişti. Daha önce Afyonkarahisar Belediyesi tarafından araç desteği verilen Ege bölgesi ziyaretlerimiz için Sayın Belediye Başkanımız bana randevu vermedi. Ardından farklı birim müdürleri de bize destek verilmeyeceğini ilettiler. Ben ve Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Uşak, Manisa, İzmir’e kendimizi tanıtmak için değil; Afyonkarahisar’ın adını daha saygın bir şekilde duyurmak amacıyla gitmeye çalışıyoruz” diye konuştu

“PROTOKOLDE YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜZ MÜ YOKTU”

Atatürk’ün ve aziz şehitlerin hatıralarını sonraki nesillere sanat ile ulaştırmak amacıyla çaba gösterdiklerini kaydeden Cengiz, “Kendi cebimize bir katkı istemedik, istemiyoruz. Sayın Belediye Başkanı’nın neden Etem Tem Sergisi’nin Ege illerine götürülmesine destek vermediğini dilekçe ile sordum. Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Cem Kasapoğlu adına verilen cevapta, Etem Tem Fotoğraf Yarışması’nda araç desteği yükümlülüklerinin olmadığını, ayrıca aynı dönemdeki Motofest gibi etkinlikler dolayısıyla yoğun olduklarını gerekçe göstermiş. Ben de devlet terbiyesi almış, bu memlekete öğretmenlik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde hizmet vermiş bir eğitimci olarak soruyorum: Protokolde yükümlülüğünüz mü yoktu, o sıra çok mu yoğundunuz? Bir konunun bir gerekçesi olur. Bir konuya birden fazla verdiğiniz cevap, hakkınızda şüphe uyandırır.” şeklinde konuştu.

“HIRS VE KISKANÇLIKLARLA PROTOKOLLERE AYKIRI HAREKET ETTİLER”

Ege il ve ilçelerinde Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın destekleri ile sergilerini açtıklarını belirten Cengiz, “Bu vesile ile Sayın Valimize bir kez daha teşekkürlerimi arz ediyorum. Biz, geleneksel hale gelen sergimizin bu yıl da teamüllere uygun şekilde Ege il ve İlçelerinde açılmasını sağlayan tüm kamu görevlilerimize teşekkürü bir borç biliyor, şahsi hırs ve kıskançlıklarla teamüllere ve imzalanan protokollere aykırı hareket edenleri ise kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz” dedi. >>MEVLÜT TINAS