24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Bolvadin Belediye Başkanı Derviş Aynacı, soruları yanıtladı. Başkan Aynacı, seçim döneminde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Aynacı, “Yıllardır düzenlenmeyen Kaymak ve Eber Gölü Festivalini yeniden yaptıklarını ve vatandaşların memnun olduklarını getirdi. Başkan Aynacı,” Organizasyon şirketleri ile yaptığımız anlaşmalarla belediye bütçesinden tek bir kuruş harcamadan 33. Kaymak ve Eber Gölü Festivalini gerçekleştiriyoruz. Anlaşma doğrultusunda lunapark ve stand gelirlerini ilgili şirkete devrederek ve festivalde kullanılacak enerji bedelini almak şartı ile belediye bütçesine dokunmadan 8 gün sürecek muhteşem bir festival düzenliyoruz. Çeşitli yöresel ürünlerin satışının yapılacağı festivalde, standların %20'sini Bolvadinli esnafımıza KDV dahil 5000 TL karşılığında vermek üzere anlaşmalarımızı yaptık. Ayrıca Kaymak Yarışması, Güvercin, Süs Tavuğu ve Buzağı Güzellik Yarışmaları, yöresel yemek yarışması, çeşitli konser, gösteri ve etkinliklerin yer aldığı güzel bir festival vatandaşlarımızı bekliyor” dedi.

AMACIMIZ BOLVADİNLİ GENÇLERİN İÇİNDE OLDUĞU BOLVADİN TERMAL SPORU OLUŞTURMAK

Afyonkarahisar Tarımında Yeni Dönem Başlıyor Afyonkarahisar Tarımında Yeni Dönem Başlıyor

Bolvadin termal sporla ilgili dedikoduların çıktığını söyleyen Başkan Aynacı, “ Belediye sayfamızda yaptığımız açıklamalar sebebiyle birçok dedikodu ortaya çıktı. Amacımız Bolvadin Termal Spor'u kapatmak ya da faaliyetlerine son vermek değil, aksine Bolvadinli gençlerin içinde olduğu bir alan oluşturmak. Geçtiğimiz sezonda Bolvadin Termal Spor'un BAL ligi nedeniyle tüm harcamaları 20 milyon Türk Lirası oldu. Önceliğimiz Bolvadin'e hizmet. Bu doğrultuda Bolvadinli gençler için spor kulübümüzle gerekli çalışmaları yapacağız. BAL liginde oynayan oyuncularımızın hepsi yabancıydı ve bu durum bizleri üzmekteydi. Son maç sonrası futbolcular çantalarını alıp verilen emeklere teşekkür bile etmeden gittiler. Bu durum bizi çok üzdü. Amacımız bu hizmetleri sadece belediye olarak değil, iş insanlarımızdan ve sporseverlerden oluşan bir yönetimle sürdürmek. Belediye olarak çağrıda bulunduk ancak maalesef hiçbir başvuru yapılmadı. Belediye hepimizin yeri ve biz sporseverleri birlik olmak adına çay içmeye davet ediyoruz. Yine kanunların bize verdiği ölçülerde spor kulübümüze katkımızı sağlayacağız ama spor kulübümüzün çalışmalarında değerli iş insanlarını ve sporseverleri aramızda görmek istiyoruz”.

ALT YAPIMIZI ADIM ADIM YENİLEYECEĞİZ

Göreve geldiklerinden itibaren alt yapıya önem verdiklerini söyleyen Başkan Aynacı, “İlçemizin birçok yerinde temiz su ve kanalizasyon hatlarında oluşan sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Akçan Parkı yanında bulunan ana su hattımız, cam elyaf borunun esnememesi ve alandaki fay hattı nedeniyle kırıldı. Bu boruyu özel getirttiğimiz yeni tip esnek boru ile değiştirdik. Değişimin 48 saat sürmesi planlanırken, su işleri çalışanlarımızın gösterdiği çaba ile 18 saat gibi kısa bir sürede tamamladık. Normalde 2 milyon liraya yapılacak bu çalışmayı ekiplerimiz sayesinde 350 bin liraya tamamladık. Bolvadin Termal Spor'da yabancı futbolcular için harcanan 20 milyon liranın, alt yapı ve araç filosu gibi hizmetlere harcanmasını daha uygun görüyoruz.”

SOKAK HAYVANLARI İÇİN MODERN BİR BARINAK YAPMAYI PLANLIYORUZ

Başkan Aynacı, “ Birçok yerde olduğu gibi Bolvadin'de de sokak hayvanları ile ilgili sorunlar olduğunu söyledi. Başkan Aynacı, “Bu konuda gerekli çalışmalara başladık. Gelişigüzel değil, yapacağımız barınak onların layık olduğu, gerekli ihtiyaçlarının karşılanacağı konforlu bir yer olacak. Bu doğrultuda gerekli tüm kurumlarla da anlaşmaları yaparak sokak hayvanlarının en iyi şekilde bakılabilmesi için çalışacağız”.

AKÇAN PARKIMIZI BOLVADİN BELEDİYESİ SOSYAL TESİSLERİNE DÖNÜŞTÜRDÜK

Başkan Aynacı “Yıllardır atıl kalan restoranı, kafesi, kır düğün salonu ve mesire alanıyla dolu dolu bir mekan olan Akçan Parkımızı temizledik, düzenledik ve tüm bakımlarını yaparak güzel bir sosyal tesis haline getirdik” dedi. Başkan Aynacı, “ Hem alan hem de fiyatlandırma olarak vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermek için çalıştık ve hizmete açtık. Festivalimizi de yapacağımız bu alanı her konuda değerlendirerek en iyi hizmeti vermek için çabalıyoruz. Ayrıca restoranımızın önünde kuracağımız yeni bir alanla yöresel ürünler satış noktaları oluşturacağız. Yol kenarlarında bu şekilde uygun yerlere yeni alanlar ekleyerek ekonomimize katkı sağlayacağız.”

GENÇLİK MERKEZİ YAPIM BORÇLARINI ÖDEDİK

Başkan Aynacı, “Göreve geldiğimizde Gençlik Merkezi ile ilgili 2023 yılının aralık ayında, önceki dönem yöneticilerinin gerekli kabulleri yaptığını ve 2023 aralık ayında yapılması gereken ödemelerin yapılmadığını öğrendik. Toplamda Gençlik Merkezi için 22 milyon 500 binden fazla borç kaldığını da göreve geldiğimizde öğrenmiş olduk” dedi. Başkan Aynacı , “Gençlik merkezi yapıldı ancak zamanında yapılan yanlış planlama nedeniyle uygun bir yere yapılmamış. Spor tesisleri ile yan yana bir kompleks olması daha uygun olurdu ancak Pazar yeri yanına yapılmış. Seçimlerden bir yıl önce yapılması gereken proje için ilgili bakanlık gerekli araştırmalarını yaparak 30 milyona mal olacağını uygun görmüş ve bu parayı belediyeye teşvik olarak göndermiş. Ancak yapımın bir yıl gecikmesi nedeniyle 52 milyona mal olmuş. Bu zarar hepimizin zararı. Göreve geldiğimizde Gençlik Merkezi ile ilgili 2023 yılının aralık ayında, önceki dönem yöneticilerinin gerekli kabulleri yaptığını ve 2023 aralık ayında yapılması gereken ödemelerin yapılmadığını öğrendik. Toplamda Gençlik Merkezi için 22 milyon 500 binden fazla borç kaldığını da göreve geldiğimizde öğrenmiş olduk. Konuyla ilgili müteahhitle görüşmelerimizi yaptık, incelemeler ve pazarlık sonucunda 18 milyon 360 bin liraya anlaşma sağladık. Aylık 1 milyon TL ve zaman zaman yapılacak satışlar sonucunda gelen gelirin bir kısmını vererek borcun kısa sürede ödeneceğini ile ilgili anlaşma sağladık. Ancak ilk 1 milyonu ödedikten sonra müteahhit 17 milyon 360 bin liralık borcumuz için icraya verdi. Üç ayda çeşitli hizmetlerde kullanmak için biriktirdiğimiz 25 milyon TL'yi kullanarak icra işlemini yalnızca ana borç olan 17 milyon 360 bin lira dışında icra, avukatlık gibi hiçbir ek ücret ödemeden kalan borcumuzu tek seferde ödedik. Ayrıca, binanın yapıldığı alanla ilgili sıkıntıları da adım adım çözüyoruz. Gençlik merkezinin yapıldığı alanın bir kısmının şahıslara ait olduğunu öğrendik. Vatandaşlarımızla gerekli görüşmeleri yaptık ve o alanların ödemelerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Editör: GURBET TINAS