Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 85 yıl önce 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat dokuzu beş geçe hayata gözlerini yumdu. Atatürk her yıl 10 Kasım'da büyük bir minnetle ve saygıyla anılıyor. Etkinlikler çerçevesinde Afyonkarahisar Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Atatürk’ü Anma programı gerçekleştirildi. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program çeşitli etkinliklerle sürdü. Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma etkinliği öğrencilerin şiir okuması ile sürerken Atatürk’ün sevdiği türküler de seslendirildi. Programda Suna Şenol isimli öğrenci de “O Gün” adlı şiiri seslenirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünü anlatan belgeselin izlenmesinin ardından Yavuz Selim isimli öğrenci “Mustafa Kemaller Tükenmez” adlı şiiri okudu.

CUMHURİYETİMİZİ KORUYORUZ

Programda konuşan Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Esra Küçük Erdem şunları söyledi: "Cumhuriyetin 100. yılını idrak ettiğimiz bugünlerde gerçekleştirdiği yenilikler ile Türk milletine Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük insan benden sonra benimsemek isteyenler bu temelli akıl ve rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçıları olurlar demek suretiyle kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmasını ve çok çalışarak ileriye bir seviyeye çıkmasını arzu ve temenni etmiştir. Bizler yaşadığımız coğrafyada meydana gelen olayları, savaşları, milletimizi, bayrağımızı bölünmez bütünlüğü egemenliğimizi istikrarımızı hedef alan girişimleri gördükçe bizlere emanet olan cumhuriyeti ve bağımsızlığımızın önemini daha iyi anlıyor ve bu değerlerimizi koruma noktasında daha çok şuur kazanıyoruz.”

TÜRK MİLLETİNİN YÜREĞİNDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

‘Atatürk’ün Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yüceltecek sizlersiniz’ sözlerini hatırlatan Büyük Erdem konuşmasına şöyle devam etti: “Bizlerin daima bu şurada olması gerektiğini bir öngörüsüdür. Hepimize düşen görev çocuklarımıza gençlerimize ve toplumun her kesimini bu ülke ile eğitmek, Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak düşüncelerinden daha iyi istifade ederek bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılış 85. yılında Türk milletinin yüreğinde ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha gurur özlem ve saygıyla anıyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmanın ardından kent genelinde şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından hediyeler takdim edildi.

YOĞUN KATILIM

Programa Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, il müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

>>MEVLÜT TINAS

 

Afyonkarahisar'ın Lezzetleri Bakü'de İslam ülkelerini büyüledi Afyonkarahisar'ın Lezzetleri Bakü'de İslam ülkelerini büyüledi

 

 

 

Editör: İbrahim Artıç