Şehit orman işçisi Mustafa Gürpınar'ın mezarı yaptırıldı Şehit orman işçisi Mustafa Gürpınar'ın mezarı yaptırıldı

Karakaş, Azerbaycan temasları kapsamında ilk olarak Lankaran Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Natig İbrahimov ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Elvin Aliyev ile bir araya geldi. AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör ve Lankaran Devlet Üniversitesi Uluslararası İş Birliği Ofisi Müdürü Günel Mammadova’nın da hazır bulunduğu görüşmelerde Prof. Dr. İbrahimov, Lankaran Devlet Üniversitesi hakkında Karakaş’a bilgi vererek, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ortak iş birliğinin önemine dikkat çekti. İbrahimov özellikle turizm ve gıda mühendisliği alanında tematik iş birliğinin üniversiteler için büyük önem taşıdığını belirtti.

AKÜ’NÜN GÜÇLÜ ALTYAPISI VE İŞ BİRLİĞİ VİZYONU

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş AKÜ’nün 1992 yılında kurulan güçlü bir üniversite olduğunu ve bünyesinden iki üniversite çıkardığını kaydetti. Karakaş, “Bölgesel önceliklere dikkat ederek son teknolojik imkanlara sahip beşer hastanesi mantığında hizmet veren modern bir hayvan hastanesi kurduk. Üniversite bünyesinde hizmet veren uygulama ve araştırma çiftliğimizi ise bir enstitüye dönüştürerek daha kapsamlı ve güçlü hale getirmek istiyoruz. Veteriner, turizm ve gıda mühendisliği alanlarında Lankaran Devlet Üniversitesine kapasite geliştirme noktasında yardımcı olacağız” diye konuştu. Karakaş, şunları ifade etti, “İmzalanan iş birliği ve Erasmus+ anlaşmaları, her iki üniversitenin de akademik ve kültürel alanlarda daha geniş bir iş birliği ağı kurmasına olanak sağlayacak. Türkiye ve Azerbaycan’ın akademik iş birliğini daha da güçlendirerek her iki ülkenin yükseköğretim kurumları arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecek.  Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Lankaran Devlet Üniversitesi arasındaki bu önemli anlaşmalar, gelecekteki ortak projeler ve akademik değişimlerle daha da pekiştirilecektir dedi.” Prof. Dr. Karakaş temaslarında Türk Devletleri Teşkilatı ve Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) aracılığıyla gerçekleştirilecek Orhun Değişim Programı hakkında da çalışma gruplarına katılarak görüş alışverişinde bulundu.

ÖĞRENCİ VE PERSONEL DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞECEK

Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Güngör ise AKÜ’nün Erasmus+ programında Türkiye’de öncü üniversitelerden biri olduğunu ve 26 farklı ülke ile Erasmus+ KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği kapsamında öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Güngör, “İki üniversite arasında imzalanan anlaşma ile veteriner, eğitim, mühendislik, yabancı diller, Türk dilleri, işletme, ekonomi, turizm, tarih ve bilgisayar mühendisliği alanlarında öğrenci ve personel değişimi yapacağız. Ayrıca, imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında iki üniversite ortak etkinlikler düzenleyebilecek ve bilimsel konularda iş birliği yapabilecek” dedi. >>İBRAHİM ARTIÇ

Editör: GURBET TINAS