Afyon Haber

Akarçay için önemli karar... Belediye duyurdu...

Afyonkarahisar Belediyesi, Akarçay ile ilgili şikayetlerin önüne geçilmesi adına önemli bir adım atmaya karar verdi. Akarçay'ın suyu bırakılacak ve temizlik yapılacak.

Abone Ol

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada iklim değişikliği ve küresel ısınmanın da etkisiyle Akarçay'da suyun azaldığı ve buna bağlı olarak kirlilik oluştuğu  belirtildi. Ortaya çıkan olumsuzluğun giderilmesi adına Belediye sorumluluğundaki alanda temizlik yapılacağının belirtildiği açıklamada çalışmaların başladığından söz edildi.

Konuyla ilgili Afyonkarahisar Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:" İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte şehrimizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yeterli yağış alınamamıştır. Yetersiz yağışlar sebebiyle son iki yıldır Akarçay'ın kapakları açılamamış su akışı sağlanamamıştır. Akarçay'da su seviyesindeki yetersizlik ve çevresel faktörler, su içinde ciddi bakteriyel oluşumlara ve kirliliğe yol açarak insan ve çevre sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır. DSİ ile yapılan protokol gereğince, Akarçay'ın 4503 metrelik kısmı belediyemizin sorumluluğundadır. Vatandaşlarımızdan gelen koku kirlilik şikayetlerine karşılık olarak belediyemiz, Akarçay'ın temizliği için çalışmalara başlamıştır. Suyun bırakılmasının ardından, kanal içerisinde gerekli temizlik işlemleri yapılarak şikayet ve taleplerin karşılanması sağlanacak; koku ve kirlilik sorununun önüne geçilecektir."