Yakın, Kızılay'ın tarihçesinden ve faaliyetlerinden bahsederek şunları söyledi: "Kızılay, 11 Haziran 1868’de Türk Kızılay’ı olarak kurulmuştur. Kuruluşumuzdan bu yana, ülkemizde meydana gelen deprem, sel, çığ düşmesi gibi büyük felaketlerde Türk halkının her zaman yanında olduk” dedi. 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kızılay Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Yakın, ”Felaket zamanlarında hızlı ve etkili bir şekilde yardımlarımızı ulaştırarak halkımızın yaralarını sarmak için çalışıyoruz" dedi.

Sağlık müdürlüğü Motofest’te stant açtı Sağlık müdürlüğü Motofest’te stant açtı

“HER BİR BAĞIŞ ÇOK DEĞERLİ”

Kızılay İl Başkanı Yakın, Kızılay’ın sadece afet zamanlarında değil, her zaman önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Kızılay olarak düzenli kan bağışları ile kan ihtiyacımızı karşılıyoruz. Kan bağışlarının ne kadar hayati önem taşıdığını her fırsatta vurguluyoruz. Düzenlediğimiz kampanyalar ve etkinliklerle halkımızı kan bağışına teşvik etmeye çalışıyoruz. Her bir bağış, bir hayat kurtarma potansiyeline sahip" dedi.

“GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ"

Kızılay İl Başkanı Yakın, Kızılay’ın gençlere yönelik projelerinden de bahsederek, "Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Onlara yönelik eğitim programları, sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli etkinliklerle bilinçli ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Afyonkarahisar’da da gençlerimizle birlikte birçok başarılı projeye imza attık" ifadelerini kullandı.

"KIZILAY’IN ÇALIŞMALARINI GURURLA TAKİP EDİYORUZ”

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk, Kızılay’ın çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Kızılay’ın yaptığı bu değerli çalışmaların her zaman yanındayız ve destekçisiyiz" dedi. Toplantı, karşılıklı iyi niyet dilekleriyle sona erdi.

BİR ZİYARETTE PANCAR KOOPERATİFİ’NDEN

AGC’ye bir ziyarette Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu ve Yönetim Kurulu tarafından yapıldı. Ziyarette Afyonkarahisar’ın coğrafi yeri ve önemine değinen Pancar Kooperatifi Başkanı Eroğlu: "Cumhuriyetin kurulduğu, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı topraklara ne kadar hizmet etsek azdır, her daim Afyonlu çiftçi ve üreticinin yanında olacağız" dedi.  Eroğlu basının toplumsal anlamdaki önemine değinerek, basın üreticinin sesi olmaya devam ediyor, basın mensupları sayesinde üreticilerimizin istek ve arzularını kamuoyuyla paylaşarak yerine getirilmesini sağlıyoruz. Bu anlamda ben şahsım ve Pancar Kooperatifi adına Afyonkarahisar'daki basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

ARTUK'TAN EROĞLUNA TEŞEKKÜR

Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Artuk gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı Başkan Eroğlu‘na teşekkürlerini ileterek Afyon Gazeteciler Cemiyeti kurulduğu 1983’ten bu yana üreticimizin ve çiftçimizin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor ve gelecek süreçte de devam edecek Afyon Gazeteciler Cemiyeti Afyon halkının gören gözü, duyan kulağı olarak her daim halkın çıkarları doğrultusunda doğru tarafsız ve güncel haberleri yapmaya devam edecektir” dedi. >>FAHRİYE ÇIRACI

Editör: GURBET TINAS