Başkan Burcu Köksal, önümüzdeki günlerde bir Sportif Anonim Şirketi (A.Ş.) kuracaklarını belirtti. Bu şirketin kurulmasıyla Afyonspor’u daha güçlü bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Köksal, “Afyonspor bu Sportif A.Ş.'ye devredilirse, biz Afyonspor’u yükseltmeye hazırız. Beş yıl içinde Süper Lig’de oynatma sözü verdim ve bu sözün arkasındayım” şeklinde konuştu.

“SPORTİF A.Ş. İLE SÜPER LİG'E YÜKSELTECEĞİZ”

Belediye Başkanı Burcu Köksal, Afyonspor’un Sportif A.Ş.’ye devredilmemesi durumunda bile planlarından vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Eğer Afyonspor bu şirkete verilmezse, BAL liginden bir takımı alıp yine Sportif A.Ş. ile Süper Lig’e yükselteceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın. Afyonspor’u birilerinin rant sağlama merkezi haline getirmekten kurtaracağız.” dedi.

“HARCANAN PARALAR ARAŞTIRILACAK”

Afyonspor’un finansal durumuyla ilgili titizlikle çalışacaklarını söyleyen Başkanı Burcu Köksal, “Giden paraların, harcanan paraların kuruşu kuruşuna hesabını soracağız. Bu kulübün borcu ne kadar, alacağı ne kadar, bu kulübe aktarılan paralar nereye gitti? Emin olun, bunu didik didik araştıracağız. Kimsenin hakkını kimseye yedirmemek için bu memlekete söz verdim. Belediyede bunu yapıyoruz, Afyonspor için de aynısını uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

SPORUN HER DALINA DESTEK

Köksal, Afyonkarahisar’daki spor faaliyetlerine verdikleri desteği de dile getirerek, “YÜNTAŞ Kadın Voleybol Takımımızı kurduk, şu anda 2'nci Lig'de oynuyor. Güreş ve diğer spor dallarıyla ilgili olarak YÜNTAŞ Spor Kulübümüz sporcuları yarıştırıyor. Rahvan At Yarışlarını Afyonkarahisar’da düzenledik. Şimdi Türkiye çapındaki yarışlar için bir müracaatımız olacak. Belediyemiz olarak tüm gayretlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Şehit orman işçisi Mustafa Gürpınar'ın mezarı yaptırıldı Şehit orman işçisi Mustafa Gürpınar'ın mezarı yaptırıldı

“SÜPER LİG” SÖZÜ

Son olarak Başkan Burcu Köksal, Afyonspor’un Sportif A.Ş.'ye devredilmesi halinde bu takımı Süper Lig’e taşıyacaklarının sözünü yineleyerek, “Afyonspor’la ilgili şirketleşme sözümüz vardı; o şirketi kuruyoruz. Eğer takım Sportif A.Ş.’ye verilirse, biz bu takımı Süper Lig’e taşıyacağız. Bu konuda kararlıyız” diye konuştu. >>İZZET IŞIK

Editör: GURBET TINAS