Yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol üyeleriyle birlikte Kocatepe İlkokulunda öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin heyecanına ortak oldu. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Türkiye yüzyılı maarif modeli ile birlikte yeni müfredata geçeceklerini bildirdi. Müdür Sünnetci, “2024-2025 eğitim-öğretim yılının başladığımız bu anlamlı haftada Afyonkarahisar’da toplamda 143 bin öğrenci, 10 bin 500 öğretmen ile bugün eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bakanlığımız 3 ana temel konuyu esas almıştır. Bunlardan birincisi bu sene uygulayacağımız Türkiye yüzyılı maarif modeli ile birlikte yeni müfredata geçeceğiz. Bu sene okul öncesi birinci sınıflar, beşinci sınıflar ve dokuzuncu sınıflar olmak üzere ilk defa eğitim hayatına yeni müfredatla başlayacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜK ŞEHİRLERİ OLMASINA RAĞMEN İLK 7’NİN İÇİNDEYİZ

Müdür Sünnetci, “Bakanlığımızın bu sene üzerinde durduğu ikinci hassas konu, mesleki eğitim.  Afyonkarahisar genelinde şu anda Türkiye’nin büyük şehirler olmasına rağmen ilk 7’nin içindeyiz. Orta öğretim kurumlarının sayısına bakıldığında Afyonkarahisar’da mesleki eğitimi seçen öğrencilerin oranı yüzde 44. Bu da bizi Türkiye’nin 81 vilayetinin içerisinde ilk 7’nin içerisine sokmaktadır. Bakanlığımızın 3. Olarak önemsediği ve üzerinde durduğu konu ise veli eğitimi konusunu önemseyeceğiz” dedi.

VELİLER OKULA RANDEVUSUZ GİREMEYECEK

Geçen yıl başlattığımız velilerin randevusuz okullarımıza giremeyeceğini söyleyen Sünnetci, “ Tüm velilerimiz ister okulun randevu sisteminden isterse bireyler öğretmenlerle kuracakları iletişimle randevulu alarak okula alınacaklar. Randevusuz okula veliler giriş çıkış yapamayacaklar. Afyonkarahisar genelinde geçen sene uyguladığımız, öğrencilerin okula cep telefonlarıyla derslere girişleri yasaklanacak. Bu sene Türkiye’de beceriye dayalı çocuklarımızın yaparak öğrenmesine yönelik maarif modelini Kocatepe ilköğretim okulunda başlatıyoruz bugün öğretmenler olarak sizler başarıya ulaştıracaksınız dedi.

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA 19 YENİ OKUL BİNASI HİZMET VERECEK

Afyonkarahisar polisinin uyuşturucu operasyonunu Bakan Yerlikaya’da duyurdu Afyonkarahisar polisinin uyuşturucu operasyonunu Bakan Yerlikaya’da duyurdu

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu yıl 19 yeni okul binamız eğitim öğretim yılında öğrencilere hizmet vereceğini bildirdi. Yiğitbaşı, “Afyonkarahisar valiliği olarak yaz boyunca Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile sürekli toplantı halindeydik, hazırlıklarımızı tamamladık. Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü olarak şu anda 17 ilçemizde donanım ve fiziki şartlarımızla 853 okulumuzun yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade etmek istiyorum.  Yine bu yıl 19 yeni okul binamız eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin hizmetine girmiş olacak. Bu yıl açılacak 204 derslik ve 400 öğrenci kapasiteli pansiyonlarımız var. İnşallah bu dönemde şehrimizi yeni dönemde daha ileriye taşıyacağız. Önümüzde ki süreçte fen lisemiz yeni binasıyla eğitim öğretime hazır hale getirilecek. Bu yıl 10 bin 500 öğretmen derse girmek için sabırsızlanıyor. Valiliğimiz destekleriyle ve öğretmenlerimizin gayretiyle ücretsiz deneme sınavlarımızı devam ettiriyoruz. Böylelikle öğrencilerimizi girecekleri sınavlara daha hazır hale getireceğiz. Yine son iki yılda LGS, YKS ve MSB sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerinde başarılar elde ediyoruz ve inşallah elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yıl spor lisemiz yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor.  Güreş alanında tematik bir lise olarak spor lisesinin imkanlarını geliştirdik. Pek çok farklı şehirlerden de güreş alanında eğitim görmek isteyen öğrencilerimizin kendilerini geliştireceklerini düşünüyoruz dedi.

AFYONKARAHİSAR’IN ADI HATAY İSKENDERUN’DA ANILACAK

Vali Yiğitbaşı, “Afyonkarahisarlı iş insanlarının gayret ve destekleriyle onların yaptıkları bağışlarla yapılan okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Açılacak olan yeni okulumuzun ismi de kadınana okulu olacak. Afyonkarahisar’ımızın deprem bölgesine yaptığı o güzel hizmetin sayesinde eğitim-öğretim hayatına başlayacak olan 300 öğrencimiz var. Bu anlamda okulumuzun yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın adı Hatay İskenderun’da anılacak.  Bizlerde bunun mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. >>İBRAHİM ARTIÇ

Editör: GURBET TINAS