Afyon Haber

Afyonkarahisar'da tarımsal faaliyetler denetleniyor

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, saha çalışmaları kapsamında tarımsal faaliyetleri denetlemek amacıyla ekili alanları geziyor.

Abone Ol

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekipleri, "İyi Tarım" parolası ile yürüttükleri saha çalışmaları kapsamında ekili alanları denetliyor. 

Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılmasını öngören "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında yapılan denetimlerde tarımsal faaliyetlerin kurallara uyguluğu teftiş ediliyor.

İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapıulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İyi Tarım Uygulamaları; çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile güvenilir ürün arzının sağlanması amacıyla yapılan bir tarımsal üretim biçimidir.

Ülkemizde İyi Tarım Uygulamaları (İTU) faaliyetleri, 07/12/2010 tarihli ve 27778 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik ile 2015/001 Sayılı İyi Tarım Uygulamaları Kapsamında İl Müdürlüklerinin Görev ve Sorumlu luklarına İlişkin Genelge doğrultusunda yürütülmektedir. Bu kapsamda üretici, arazi ve işletme denetimlerimiz teknik personeller tarafından devam etmektedir."