Roketleri Teknofest 2024'te fırlatıldı Roketleri Teknofest 2024'te fırlatıldı

Başkan Burcu Köksal, yaptığı konuşmada Afyonkarahisar Belediyesi olarak 74 yıl aradan sonra hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Şehri yaşanabilir ve örnek gösterilen bir hale getirmek için azimle çalışacaklarını belirten Köksal, “Afyonkarahisar, zaferin, lezzetin, mermerin merkezi; gastronomi, kültür ve turizm kenti. Eğer yıllarca ihmal edilmeseydi, bugün büyükşehirlerle yarışacak düzeyde bir şehir olurduk. Biz bu yolculuğa talip olduk ve görevi devraldığımızdan bu yana büyük bir değişim ve dönüşüm başlattık.” dedi.

 “TOPLUMCU BELEDİYECİLİK İLE KALKINMAYI SAĞLAYACAĞIZ”

Köksal, toplumcu belediyecilik ilkesiyle hareket ederek, Afyonkarahisar Belediyesi’nin şehirdeki kalkınmanın lokomotifi olacağını vurguladı. Sanayi, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanımız Burcu Köksal, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, Afyonkarahisar Ticaret Borsamız, Afyon Kocatepe Üniversitemiz, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz ve bu şehre değer katacak tüm sivil toplum örgütlerimizle birlikte çalışacağız. Vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini de son derece önemsiyoruz.” diye konuştu.

DEZAVANTAJLI GRUPLAR VURGUSU

Köksal, titizlikle hazırlanan 2024-2029 Stratejik Planı'nın, ildeki dezavantajlı grupların toplumsal olarak daha fazla kıymet görmesine ve şehrin tüm paydaşlarıyla ortak bir geleceğe yürümesine katkı sağlayacağını belirtti. Başkanımız Köksal, “Bu planın hazırlanmasına katkı sunan tüm paydaşlarımıza ve belediye personelimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

MİSYON VE VİZYONUMUZ

Köksal, yeni stratejik planla birlikte belediyenin misyon ve vizyonunu da şu şekilde tanımladı: “Misyonumuz, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda vatandaşların hakkını koruyan, yenilikçi, çağdaş yaşamı destekleyen, gastronomi, tarihi ve kültürel değerleri ile insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla etkin ve kaliteli hizmet sunmaktır. Vizyonumuz ise, çağdaş ve yenilikçi hizmetleriyle mermerin, gastronominin, kültürün ve turizmin markalaştığı, ekonomisi güçlü, hayat kalitesi yüksek, verimli, etkin, katılımcı, herkes için eşit ve erişebilir bir şehir olmaktır.”

TEMEL DEĞERLERİMİZ

Afyonkarahisar Belediyesi'nin temel değerlerinin, kurumsal kültürü oluşturmak ve çalışanların nasıl davranması gerektiğini belirlemek amacıyla belirlendiğini söyleyen Köksal bu değerleri, “Katılımcılık, şeffaflık, güvenilirlik, sosyal belediyecilik, çevre dostu belediyecilik, kaynakların etkin ve verimli kullanımı, hizmette adalet ve eşitlik, yeniliklere ve değişime açıklık, yeşil ve sağlıklı kentleşme, eğitim, kültür, sanat ve sporu destekleyen etik ilkelere duyarlılık.” olarak sıraladı. Köksal, bu süreçte destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

Editör: GURBET TINAS