Belediyenin, Afyonkarahisar’ı tanıtma atağı sürüyor. Şehir dışında yapılan fuarlarda boy gösteren şehrin yöresel lezzetleri ve gastronomisi başta olmak üzere tarihi ve kültürü ile ön plana çıkıyor. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan fuarda, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Gastronomi Birimi stant açtı. Gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’ımız 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat Fuarında (EMITT) hazırladığı ürünlerle ziyaretçilerin ilgisini çekti. 15 Nisan’a kadar şehrin yöresel lezzetleri tanıtılmaya devam edilecek.

TURİZM BAKANI ERSOY'DAN ZİYARET

4. Hall’de bulunan standımızı açılış töreni sonrası, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy ziyaret etti. Lezzetlerin tadına baktı, görevlilere kolaylıklar diledi.  Oldukça geniş bir stantta ilimizin tanıtımının yapıldığı Fuarda özellikle Afyonkarahisar mutfağının olmazsa olmazı lezzetler yoğun ilgi gördü. Misafirlere tüm gün Tandır Çorbası ve Şuhut Keşkeği ikram edildi. Aynı zamanda Belediyenin faaliyetleri, şehrin ön plana çıkan değerleri de fuar boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtıldı. Standımızda meşhur Afyon lokumu, Afyon sucuğu ve sucuk ekmekte misafirlerin vazgeçilmezi oldu. Belediye tarafından şehrin turizm değerlerinin geliştirilmesi ve bölgenin kalkınmasında turizmin gücünü artırmaya yönelik çalışmalar hızla sürecek.