Afyon Haber

Afyon'Da Uluslararası Müzeler Günü Kutlandı

Abone Ol

Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Çok sayıda eserin sergilendiği müze binasında gerçekleşen törenin ilk konuşmasını Müze Müdürü Mehmet Üyümez yaptı. Müze binasına dair bilgi veren Üyümez;

“Avrupa konseyi, İCOM ve UNESCO gibi himayelerin dünyada 19. Ve ülkemizde 18.’si kutlanacak olan Uluslararası Müzeler Günü’nü kutlamak için toplandık. Müzemiz 23:00a kadar ziyaret edilebilecek. Yeni müze binamız kültür ve turizm bakalığının yatırımlarıyla 55.000 metre kare taşınmaz üzerine inşa edilmiştir. Bölgemizin en büyük ülkemizin en büyük 5 müzesi arasında yer almaktadır. Müzemizde sergilenen 49.572 adet eser bulunmaktadır. Hem bina dışında hemde içinde açık ve kapalı olarak sergiler bulunmaktadır.” dedi.

Üyümez’in ardından konuşan ve müzenin açılışında emeği geçenlere teşekkür eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır;
“Afyonkarahisar’ımızın çok değerli yöneticileriyle sayın bakanımızın desteğiyle bu müze hayata geçirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar için çok kıymetli olan bu müze hafıza olma özelliği taşıyor. Paleotik dönemden milli mücadeleye kadar olan dönemi barındıran bu müzeyi herkesin gezmesini istirham ediyorum.” dedi.

Tanır’ın ardından konuşan ve müzeciliğin önemine dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven;
“Müzecilik insanların geçmişle bağını koparmamasıdır. Ne olursa olsun geçmişten günümüze insanların neler yaşadığı, nelerle mücadele edildiğini görmemiz açısından müzeler çok önemli. Bildiğiniz üzere taşınır taşınmaz tüm eserleri Afyonkarahisar’ın envanterinde sayabiliriz. Gelen turistleri sadece termale yada diğer alanlara yönlendirmek yeterli değildir. Müzemizide onlara göstermek ve gezdirmek gerekiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde daha farklı projeleride buraya kazandıracağız. Seslendirme ve tanıtım konularında dahada geliştireceğiz.” dedi.

Kutlama programı konuşmaların ardından AKÜ Konservatuvar Akademisyenleri ve Sanatçıları tarafından müzik dinletisi ile son buldu.