Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı yurtlarda kalan 14 bin öğrenciyi kapsayan bu uygulama, Afyonkarahisar mutfağına olan ilgiyi artırmayı ve öğrencilerin motivasyonlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun açıklamalarına göre, uygulama ile Afyonkarahisar'ın en önemli değerlerinden biri olan Afyon sucuğu, yurtlarda kalan öğrencilerle buluşturularak hem Afyonkarahisar'ın kültürü ve değerleri tanıtılıyor hem de öğrencilere keyifli bir lezzet şöleni yaşatılıyor. Uygulamaya ilişkin öğrenci yorumları da oldukça olumlu. Afyon sucuğunu çok seven ve bu uygulamadan dolayı mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, Afyonkarahisar mutfağına olan ilgilerinin de arttığını ifade ediyor. Afyonkarahisar'ın meşhur lezzetini yurtlarda yaşatan bu uygulamanın, hem Afyonkarahisar mutfağının tanıtımı hem de öğrencilerin motivasyonları açısından önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor.