Afyon Haber

AFSÜ'nün hizmet ağı genişliyor, temeller atıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Sağlık Külliyesi'nde, AFSÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, AFSÜ Çocuk Acil ve Çocuk Polikliniği, Tıbbi ve Yemeklik Mantar Üretim Tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Abone Ol

Törene, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Dündar ve AFSÜ öğretim üyeleri ile Afyonkarahisar milletvekilleri katıldı.

AFSÜ’yü bilimsel anlamda bir üst haline getirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, "AFSÜ olarak Türkiye’nin en büyük ilaç ön araştırma laboratuvarını şu an bitirmiş durumdayız. Biyoyararlılık ve biyo eşdeğerlik anlamında Faz 1 çalışmalarını Türkiye’de ilk defa merkezimizde yapıyoruz" dedi. Prof. Okumuş, biyoyararlılık ve biyo çeşitlilik noktasında Türkiye’de bir ilk olacak merkezin cihaz ihtiyacının Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte karşılandığını belirterek, "Merkezimizin teknolojik cihazları için bakanımızdan söz aldık. Teknolojik cihazların yarısını karşılayacaklarını bildirdiler. Merkez tamamlandığında Türkiye’nin en büyük araştırma merkezi olacak" ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN EN DONANIMLI REHABİLİTASYON MERKEZİ OLACAK

Açılış programında konuşan Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bugün gerçekleştirilen yatırımın Afyonkarahisar ve bölge sağlığı açısından önemine dikkat çekerek, "Merkez tamamlandığında gerek hekim anlamında, gerekse cihaz anlamında bölgenin en donanımlı rehabilitasyon merkezi haline gelecek. Merkez, fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında önemli bir ihtiyaca cevap verecek" dedi.

UZMAN HEKİMLER MODERN CİHAZLARLA HİZMET VERECEK

Afyonkarahisar’ı sağlığın bir üssü haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade eden Prof. Okumuş, "Yeni merkez, modern tıbbi cihazlarla donatılarak ve alanında uzman hekimler tarafından hizmet verecek. Merkezin açılmasıyla birlikte, Afyon halkı daha kaliteli hizmete ulaşma şansına sahip olacak" diye konuştu.