Eğitim

AFSÜ ÜÇ FAKÜLTE MEZUNLARINI HAYATA UĞURLADI

AFSÜ sağlık camiasına kazandırdığı yüzlerce yeni mezunumuzu, coşkulu törenlerle çalışma hayatına uğurladık. Afyonkarahisar ve AFSÜ protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci yakınının katılımıyla düzenlenen törenlerde hem mezunlarımız sahneye çıkarak diplomalarını aldı hem de dereceye giren öğrencilerimize plaketleri verildi.

Abone Ol

AFSÜ Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri, AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un ev sahipliğinde yapılan Tıp Fakültesi mezuniyet törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Prof. Dr. Adem Aslan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz ve Baro Başkanı Av. Turgay Şahin Eczacılık Fakültesi mezuniyet törenine İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Üyesi Alper Pehlivanlı, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Hakan Demir ile protokol üyeleri, akademik ve idari personelimiz, mezunlarımız ve aileleri katıldı.

AFSÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

Bu sene AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nin ilk mezuniyet heyecanı yaşandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından AKÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fikret Aydın’ın icra ettiği mini türkü konseri ve mezunlarımızın fakülte deneyimlerini yansıtan slayt gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Eczacılık Fakültesi Dönem Birincisi Eczacı Berra Nur Benzer yaptı.

AFSÜ ECZACILIK FAKÜLTESİ, TÜRKİYE’DE EN FAZLA TERCİH EDİLEN İLK 20 FAKÜLTE ARASINDA

Dönem Birincisi Benzer’in ardından kürsüye çıkan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkçü 2019’da öğrencilere kapılarını açan fakültelerinden bu sene ilk dönem mezunu olarak 60 eczacıyı çalışma hayatına uğurladıklarını söyledi. AFSÜ Eczacılık Fakültesi’nin, Türkiye’de en fazla tercih edilen ilk 20 fakülte arasında bulunduğunu belirten Prof. Dr. Sarıkürkçü, sıralamada ilk 50 bine giren adaylar tarafından tercih edilmesinden gurur duyduklarını ifade etti.

SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK, İLK MEZUNLARIMIZI VERİYORUZ

Konuşmasına, Afyonkarahisar’a Eczacılık Fakültesinin açılarak öğrenci kabul edilmesi aşamasında YÖK nezdinde yaptıkları görüşmelerde uzun süre dirençle karşılaştıklarını belirterek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’de ilaç geliştirecek, ilaç üretecek, bu konuda her tür imkâna sahip olacak donanımlı eczacılar yetiştirme vaadiyle yola çıktıklarını söyledi.

Sağlık hizmetlerinin verimliliği, bireylerin doğru tedaviye erişimi ile ilaçların etkin ve güvenli kullanımında eczacıların rolünün belirleyici olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemizde; altyapısıyla, laboratuvarlarıyla, çalışma alanlarıyla hedeflediğimiz nitelikte eczacılar yetiştirmek üzere bir fakülte kurma sözümüzü yerine getirdik ve şimdi de ilk mezunlarımızı veriyoruz. AFSÜ’nün göz bebeği olan Eczacılık Fakültesinin genç mezunların heyecanını paylaşmaktan, büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

AFSÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İKİNCİ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde (DHF), ikinci dönem mezuniyet heyecanı yaşandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından fakülte öğrencilerimizden oluşan “Hush Hush” müzik grubunun mini konseri ile başlayan törenin açılış konuşmasını, Diş Hekimliği Fakültesi Dönem Birincisi Diş Hekimi Sude Aleyna Çetin yaptı.

Bütün mezunlar adına etik ilke ve ahlaki anlayışı kaybetmeden mesleklerini hayat boyunca onurla ve başarıyla icra etme temennisini paylaşan Çetin, “Yoğun eğitim programımızda her daim bizi destekleyen, sınav dönemlerinin atmosferini kilometrelerce uzaktan bizlerle yaşayan sevgili ailelerimiz; emeklerinizin karşılığı olmasa da sizlere teşekkürümüz sonsuzdur.” diye konuştu.

AFSÜ TIP FAKÜLTESİ 17. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

AFSÜ Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde 181 genç hekimimiz yemin ederek sağlık ordusuna katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından üniversitemiz akademik ve idari personelinden oluşan “Siyah Giyenler” topluluğunun halk dansları gösterisi ile başlayan 17. Dönem mezuniyet töreninin açılış konuşmasını, dönem birincisi Dr. Meryem Büşra Aydoğan yaptı.

Tıp eğitimine, “Önce, zarar verme!” ilkesini öğrenerek başladıklarını söyleyen Aydoğan, diplomadan önce insanlığın kazanılmasını öğrenmenin AFSÜ’deki eğitim hayatları boyunca elde ettikleri önemli kazanımlar arasında olduğunu belirterek, “Hekimlik şuurunu bize kazandıran, bize mesleğimizin önemini aşılayan, iyi birer hekim olarak yetişmemize katkı sağlayan bütün hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN SUNUMUNDA YENİ AKILCI ÇÖZÜMLERİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİ AÇIKTIR

Prof. Dr. Okumuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısaca özetlemeye çalıştığım bütün bu tabloyu ve bir günün 24 saatten ibaret olup hekimlerin fiziksel çalışma kapasitelerinin sınırlılığını da göz önünde bulundurduğumuzda, sağlık hizmetlerinin sunumunda yeni akılcı çözümlerin geliştirilmesi gerektiği açıktır ve bu bağlamda çok geçmeden çalışmalara başlanması gerekmektedir.

Bütün güncel gelişmelere karşın yüzyıllar geçse de değişmeyecek olan temel tıp etiği ilkelerini de göz ardı etmemiz elbette ki mümkün değildir. Bu ilkeler arasında; mahremiyet, zarar vermeme, adalet, hastaların özerkliğine saygı ve yararlılık ilk akla gelenlerdir. Buna karşılık, temel görevi hastalara sağlık hizmeti sunmak olan, eğitim hayatından meslek hayatı sürecine kadar, inanılmaz bir özveri ve fedakârlıkla çalışan hekimlerimize ve tüm sağlık çalışanlarımıza karşı halen devam etmekte olan şiddet olaylarının da artık son bulmasını diliyoruz.”

VALİ YİĞİTBAŞI: “ÇİÇEĞİ BURNUNDA HEKİMLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM.”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı “Mesleklerini icra etmek üzere fakülte koridorlarından meslek hayatının zorlu yollarına uğurlayacağımız çiçeği burnunda hekimlerimizi tebrik ediyorum.” diyerek başladığı konuşmasında “Evlatlarını titizlikle yetiştiren ve bugünlere getiren, mezuniyetlerine kadar irili ufaklı sayısız fedakârlığı, hiçbir şeylerini esirgemeden yapan tüm anne babaları kutluyorum.” dedi.

Kurulduğu 2018 yılından bu yana gerek akademik gerek kurumsal anlamda gelişimini sürdürerek kadrosunu güçlendiren ve ülkemizin dört bir yanına sağlık çalışanları gönderen AFSÜ’yü, THE Etki Sıralaması 2024 sonuçlarına göre Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasındaki birinciliğinden dolayı kutlayan Vali Yiğitbaşı, “Başarılarından ötürü başta değerli Rektörümüz Prof. Dr. Nurullah Okumuş’u ve bin bir emekle öğrencilerini mezun eden bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor, emekleri için teşekkür ediyorum.” dedi. >>İBRAHİM ARTIÇ