İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme (Impact Ranking) kuruluşu THE 2024 Etki Sıralamasında, Türkiye’den 92 ve toplamda 2152 üniversite değerlendirildi. AFSÜ, ilk kez dâhil olduğu sıralamaya, dünya çapında üniversiteler arasında “Tüm Alanlarda” 1009. sırada girerken Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden “İyi Sağlık ve Refah” (SDG 3) politikasında Türkiye’deki bütün devlet üniversiteleri arasında 6. sırada; dünya çapında üniversiteler arasında ise 302. olma başarısı gösterdi.

Türkiye’de son 10 yılda kurulan devlet üniversiteleri arasında “Genel Sıralama” dışında “Temiz Su ve Sanitasyon” (SDG 6) politikasında da 1. sırada yer alan AFSÜ, “Uygun Fiyatlı ve Temiz Enerji” (SDG 7) politikasında 2. sırada konumlanıyor. “İyi Sağlık ve Refah” (SDG 3) ile “Sanayi, İnovasyon ve Altyapı” (SDG 9) politikalarında 3. sırada bulunan AFSÜ, “Hedefler İçin Ortaklık” (SDG 17) politikasında ise 5. sırada yer alıyor.

Milletvekilleri Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüştü Milletvekilleri Sağlık Bakanı Memişoğlu ile görüştü

AFSÜ’NÜN SIRALAMADI YERİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA İNŞALLAH DAHA DA YÜKSELECEKTİR
 

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ’nün dünyanın en kaliteli eğitim veren üniversitelerinin derecelendirildiği THE 2024 Etki Sıralamasında, Birleşmiş Milletlerin (BM) belirlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” doğrultusunda sıralamaya girmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi. AFSÜ’nün Etki Sıralamasına ilk kez ve sadece 2023 verileriyle girdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemizde yürütülen bütün faaliyetlerini BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” kapsamında araştırma, eğitim, yönetim ve sınırların ötesinde etkiye sahip olabilme başlıklarında geliştirmeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. AFSÜ’nün sıralamadı yeri önümüzdeki yıllarda inşallah daha da yükselecektir.” dedi. Prof. Dr. Okumuş, sağlık temalı bir üniversite olarak AFSÜ’de, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dünya bırakmak ve yükseköğretimde kalıcı başarı elde etmek hedefiyle her alanda sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklanan projeler geliştirdiklerini söyledi. “Üniversite-sanayi iş birliği, bilim, teknoloji ve istihdam alanında katma değer sağlayan çalışmaları sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda toplumun yararına olacak şekilde hayata geçiriyoruz.” diyen Prof. Dr. Okumuş, “Üniversitemizin dinamik kadrosunun akademik üretkenliğe ve araştırma kalitesine odaklanarak daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum.” diye konuştu.